Kocaeli Üniversitesi kampüsünde köpeklerin saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi o anları böyle kaydetti

TAKİP ET

Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Meral isimli öğrenci kampüste başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Olaydan yara almadan kurtulan üniversite öğrencisi yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşıp yetkililerden yardım istedi.

Başıboş köpek saldırılarına ilişkin her geçen gün yeni olaylar yaşanmaya devam ediyor. Ekonomik krizin patlak vermesiyle birlikte köpeklere verilen gıdaların ve yemeklerin azaldığı iddia edilirken son olay Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde yaşandı.

Üniversitede okuyan ve kaldığı yurda gitmek isteyen Meral isimli öğrenci tek başınayken başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırıdan sırt çantası sayesinde kurtulan üniversite öğrencisi, yaşadıklarının bir kısmını kayıt altına almayı başardı.

Kendisinin de köpeği olduğunu vurgulayan Meral, "Buradaki sorun bambaşka, başı boş aç köpekler bizi yemek olarak görüyor" ifadelerini kullandı. Çok korktuğunu ve girdiği şoku hâlâ atlatamadığını belirten genç kız, yaşadıklarını kişisel twitter hesabı olan "cokasabiyimm" den paylaşarak yetkililerden yardım istedi.

İşte o yazı dizisi:
"Merhaba bugün sizlere başımdan geçen bi olayi anlatacağım. Kocaeli üniversitesi Umuttepe kampüsünde okuyorum. Bildiginiz gibi Umuttepe'de köpekler yaşamakta ve sayıları 20-30 değil yaklaşık 400-500 civarı.
Buraya geldiğimden beri önce oda arkadaşım bir köpek tarafından isirildi. o korkuyordu normal dedim ama kendim bugüne kadar köpek kossa bile köpektir koşar havlar dedim
Gece saatlerine kalmayınca köpekler bir şey yapmaz denildi gece saatlerine kalmadım. Herkes gibi normal olanı yaptım ki ben ve benim gibi birçok arkadaşım kampüse yurda giriş çıkış saatlerini köpeklere göre ayarlıyoruz.
  Daha önceden bir kaç kez bana doğru kosmuslardi kendimi kapalı alana almıştım ama bu sefer farklıydı ve kimse yoktu.
  Akşam 6 bucuga yakın fakülteden çıkıp kütüphaneye uğrayıp ardından yurduma donecektim lakin yolda kendi halimde yürüyordum. arada belli bir mesafe vardı. 10 tane köpek belki de daha fazla hepsi birden havlayip benden tarafa doğru koşmaya basladilar.
  Önce dedim ki hayır sakin ol Meral sana gelmiyorlar panik yapma dedim lakin hepsi birden çevremi sardı bana ufak bı alan bırakıldı ve yanımda kimse yoktu her şeyi geçtim koca kampusde hiç kimse yoktu beş on dakika boyunca benim üzerime doğru gelip havlamaya+
  Havlamaya başladılar o an ağızdan çıkan tek şey yardım edin diye bağırıp çığlık atmam oldu sırt cantam vardı onu savurup kendime alan açmaya çalıştım elim ayağıma dolanmisti hem korku hem şok icindeydim
  Hiç bir şekilde kimse gelmedi yanıma çığlığım kimseyi duyurmaya yetmedi çantamı savurmaktan başka bir şey kalmadı ve en sonunda ben de yorulmuştum her şeyi göze alıp o an isirilmaya göz yummustum. şuan isirlmadim evet ama..++
  O an çantam yanımda olmasaydı ben kendimi koruyamasaydim belki şuan hafif sıyrıklar deil de daha kötü bı halde olcaktim. Çünkü 10 tane köpeğin saldırısından bahsediyorum.Gercekten hiç bir kinim nefretim olmadı hayvanlara bunu bu yüzden yazmiyorum.
  Sadece olayın fazla hafife alındığını düşünüyorum. Evet bu köpekler on yıldır belki de daha fazla bu kampusdeydi. Ama artık bu köpeklere bakılmıyor su dahil verilmiyor hayvanlar yerde erimiş karlı çamurlu suları içiyor ve aç bir şekilde oldukları için biz öğrencilere saldırıyor.

Bu sadece kız öğrenciler olarak deil erkeklerde dahil bir çok erkek arkadaşım şikayetçi bu durumdan.Yuzlerce köpek var ve hepsinin yemeğine yetisilemiyor anladığım ve gördüğüm kadarıyla bugün yaşadığım olayı telefonum yanlışlıkla kayda almış o an ki korkularım, çaresizliğim ve haykırışlarım. Gercekten çok üzgünüm ve şuan artık çoğu kişi olduğu gibi bende köpeklerden korkuyorum lütfen bir şey yapın.

Benim nerdeyse hergün okulum var sabah 9 akşam 6. Yaşadığım olayı daha atlatamadim bile. Gercekten daha fazla kişinin korku içinde olmasını istemiyorum. Bir şeylerin olması için daha kötüsünü mü yaşamamız lazım illa lütfen gerekeni yapın burası kampüs barınak değil"
SALDIRI SONRASI KONUŞTU
"Meral" ismiyle sosyal medya hesabından köpek saldırısına uğradığı anları paylaşan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Çiğdem Dadandı, o anları anlattı.

"Elimde yiyecek hiçbir şey yoktu ama bir anda saldırdılar. Beni ısırıp yere düşürdüler. Yüzüme saldıracaklar sandım, gerçekten çok korkunçtu. Hala dışarı çıkarken yanıma şemsiye gibi bir şey almak istiyorum.

Dışarı çıkarken tek çıkacaksam çok korkuyorum, benim gibi birçok öğrenci var. Gerçekten bizim bir çözüme ihtiyacımız var, biz hayvan düşmanı değiliz, hayvanları çok seviyoruz ama maalesef bize saldırıyorlar."

kampüs köpek saldırı kocaeli üniversite başıboş köpek köpek sorunu