Kocaeli'deki Afgan kaçağın saldırısında şoke eden detaylar!

TAKİP ET

Türkiye'ye her gün binlerce kaçak girerken, Kocaeli'de dehşet veren bir olay yaşanmıştı. Afgan kaçak, takip ettiği Türk kızı A.A.yı (17) ormanlık alana çekip tecavüz etmeye kalkışmış ve ağır yaralamıştı. Saldırı hakkında şoke eden detaylar ortaya çıktı.

Türkiye'ye her gün binlerce kaçak, yasadışı yollarla giriş yaparken, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli Köyü'nde dehşet veren bir olay yaşamıştı. Kaçak bir şekilde Türkiye'ye giren Afgan şahıs, 17 yaşındaki Türk kızı A.A.'yı ormanlık alana çekip tecavüz etmeye çalışmış ve genç kızı ağır bir şekilde yaralamıştı.

Afgan kaçağın saldırısına uğrayan genç kızın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, kızının pilot olmak istediğini ve bu nedenle dershaneye gittiğini söyleyen baba M.A., “Evladımın nefes alamayışı, şu anda can çekişmesi beni öldürüyor” dedi.

17 yaşındaki genç kızın hastanedeki tedavisinin dördüncü gününde babası M.A.’nın bekleyişi devam ediyor. Ayrıca Afgan saldırgan, dün Gebze Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

"KIZIM PİLOT OLMAK İSTİYORDU"
Kızının büyük hayallerinin olduğunu ve pilot olmak istediğini söyleyen M.A., gözyaşları içerisinde şöyle konuştu:

“Kızım pilot olmak istiyordu o yüzden kızımı dershaneye yazdırmıştım oraya gidip geliyordu. Kızımın idealleri yerine gelsin derslerinden geri kalmasın diye pandemi döneminde dershaneye gidiyordu. Çok başarılıydı ve pilot olmak istiyordu. Ben ‘Kızım pilotluk zor, belki puanın yetmez üzülme’ diyordum ama yine de hayalinden vazgeçmiyordu. Kızımın hayalleri, idealleri çok büyüktü ama biz maalesef kızımıza sahip çıkamadık. Bazıları ‘Kızınıza sahip çıksaydınız’ diyor. Çok üzülüyorum ama ben yine de bize böyle diyenlerin de başına gelsin demek istemiyorum. Çünkü evladımın nefes alamayışı, şu anda can çekişmesi beni öldürüyor.”

"KULAĞIM YOĞUN BAKIM KAPISINDA"
Hastane önünde çok zor anlar yaşadığını ifade eden M.A., kızından gelecek güzel haberleri beklediğini söyleyerek, “Kızım şu an can çekişiyor, benim hala kulağım yoğun bakımın kapısında oradan bir haber bekliyorum. Bekliyorum sadece, doktorlar sabahtan sabaha bilgi veriyor onun dışında kızımdan bir haber alamıyorum. Çok zor bir durum Allah kimseye bu durumu yaşatmasın” dedi. 

"KIZIM ANNESİNİ DE AĞABEYİNİ DE ARAMIŞ AMA ULAŞAMAMIŞ"
Yaşanan olayın hemen öncesinde kızı A.A.’nın annesi ve ağabeyini defalarca aradığını ama ulaşamadığını açıklayan M.A., “Ben 17 yıldır kızımı korudum, bir gün kızımı unuttum, bir gün kızımı ihmal ettim, kızım da o gün beni aramadı. Olaydan önce annesini aramış ulaşamamış, ağabeyini aramış ağabeyinin kulağında sıkıntı olduğu için duymamış. Sonunda böyle feci bir durumda kızımızı bulduk. Şu anda yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.

OLAYIN YAŞANDIĞI KÖYÜN MUHTARI, AYKIRI'YA KONUŞMUŞTU
Skandal olayın yaşandığı Pelitli köyünün Muhtarı Zafer Ceyhanlı, sapık Afgan'ın Türkiye'ye kaçak olarak girdiğini ve hiçbir kaydının olmadığı ifade etmişti. Ceyhanlı, Afgan şahsın olaydan sonra masum gözükmek için 17 yaşındaki A.A.'yı ormandan yol kenarına kadar çektiğini ve yoldan geçenlere "Bayıldı, yardım edin" dediğini aktarmıştı.

Muhtar Ceyhanlı "Bölgede büyük bir gerginlik var, 6 bin nüfusumuzun binini Afganlar oluşturuyor ve hepsi kaçak. Buradaki işletmelerin çoğu ucuz iş gücü için İstanbul Aksaray'dan kişi başı 400 lira ödeyerek Afgan işçi getiriyor. Bunların hiçbir kaydı yok...
Ve bugün de bu olay yaşanıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Kızımızın durumu da ağır, ailesi perişan. Bölgemiz tanınmayacak hale geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Ayşegül Aydın'ı bizden kopardılar...

 


 

kocaeli kaçak afgan afgan kaçak taciz istismar