KKTC lideri Ersin Tatar, Erdoğan'ın 'Külliye' müjdesi hakkında konuştu!

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs sorununun gelecek ay Birleşmiş Milletler'de görüşülecek olmasını değerlendirdi. Tatar, konuşmasında Erdoğan'ın Kıbrıs'ta külliye açıklamasına da yer verdi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, gelecek ay BM’de görüşülecek Kıbrıs sorunu için Financial Times ile röportaj yaptı. Tatar, 50 yıldır Ada’yı birleştirme çabalarının sonuç vermediğini söyleyerek “Dünyanın burada iki farklı devlet olduğunu görmeleri gerekiyor. Bizi karma bir evliliğe itenler başarısız olacaktır. Onlar Yunan ve Hıristiyan. Biz ise başka bir ırkız. Biz Türkçe konuşuyoruz, dinimiz İslam ve anavatanımız Türkiye” şeklinde konuştu.

New York’ta yer alan BM Genel Kurulu’na eylül ayında gidecek olan Tatar’ın, orada Rum Kesimi’nden Anastasiades ile görüşmesi bekleniyor.  Tatar, görüşme için “Ben kapıları kapadığımızı söylemiyorum. Ben burada iki ülke için adil bir anlaşma temelini görüşmek için bulunuyorum” dedi. 

“SADECE TÜRKİYE’NİN DESTEĞİYLE BİR GÜN BİZİ DEVLET OLARAK TANIYABİLİRLER”
Öte yandan Tatar, Erdoğan’ın geçtiğimiz ay müjde olarak tüm dünyaya duyurduğu Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanlığı külliyesi için “Türkiye ile entegrasyonun daha çok olması normal. Çünkü uluslararası topluluktan beklediğimiz dostluğu veya adaleti alamıyoruz. Sadece Türkiye’nin desteğiyle bir gün bizi devlet olarak tanıyabilirler” ifadelerini kullandı.

ersin tatar külliye kıbrıs kktc erdoğan