KKTC Başbakanı Ersan Saner'e videolu kumpas kurduğu belirtilen kadın gözaltında

TAKİP ET

KKTC gündemine bomba gibi düşen ve Başbakan Ersan Saner'e ait olduğu iddia edilen görüntülerde yer alan ve söz konusu görüntüleri izinsiz şekilde kaydedip, yaydığı öne sürülen P. G. isimli şahsın gözaltına alındığı öne sürüldü.

Uygunsuz görüntülerin olduğu ileri sürülen video sonrasında KKTC Başbakanı Ersan Saner'in istifasını vereceği öne sürüldü. Kaset haberlerinden sonra bir açıklama yapan Saner, "Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs'tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi." ifadelerini kullandı.

VİDEOYU ÇEKEN KADIN TESPİT EDİLDİ, İFADEYE ÇAĞRILDI
Gazimağusa Polis Müdürlüğü'nde ifade verdiği öğrenildi.

Kıbrıs Detay gazetesinin haberine göre söz konusu videoda olduğu öne sürülen kadın Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne gittiği ve ifade verdiği öğrenildi.

Polisten konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken soruşturmanın çok yönlü sürdüğü ve ilerleyen saatlerde başka kişilerin ifadelerine de başvurulmasının muhtemel olduğu gelen bilgiler arasında.

SEDAT PEKER'DEN AÇIKLAMA
Görüntülerin, "delicavus_nth" isimli Twitter hesabından yayınlanırken, hesabın Sedat Peker tarafından yönetildiği öne sürüldü.

Görüntülerin sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmasından sonra Sedat Peker, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Bu tip videolar müstehcen olduğu için benim kendi hesaplarımdan asla yayınlanamazlar. Ancak Deli Çavuş diye yeni bir hesap varmış. Şahsıma komplo kuran Kıbrıslı siyasiler eğer istifa etmezlerse videolar buradan yayınlanmaya devam edecektir.

Kıbrıslı siyasiler; uyuşturucu baronlarıyla, yasadışı bahisçilerle birlik olup Türkiye’de bana karşı kurulan komploya destek verirsiniz he. Hepiniz yandınız. Arşiv bana geçti. Siz kaşındınız. Sizi de rezil edeceğim. Utanma duygusu olan, istifa edip gitsin."


Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur ise, görüntüleri yayınlayan Twitter hesabına atıfta bulunarak "Deli Çavuş’u takip ettiniz mi?" mesajını paylaştı.


KKTC BAŞBAKANI ERSAN SANER'DEN AÇIKLAMA
Gelişmelere ilişkin “Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur” diyen Ersan Saner’in yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

"Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum. Birilerinin benim çok sevdiğim ülkeme, partime hizmet etmemin önüne siyasi mücadele ile değil çirkin saldırılarla geçmek istediği nettir. Tamamen bu amaçla düzenlenmiş bir komplo söz konusudur. Hatta yer altı dünyası ile işbirliği yapıldığına dair saptamalar vardır. Bu halk beni iyi tanır. Eğer ailem, partim ve ülkem söz konusu ise her türlü kararı tereddütsüz verebileceğimi iyi bilir. Halkımız ve UBP’ lilerin bu komployu benimsemesi mümkün değildir. Görülecektir ki siyasi ahlaksızlıktan medet umanlara gereken cevap verilecektir.”

ersan saner kaset halil falyalı kktc ersan saner sedat peker delicavus_nth