"Kızlarım küçük sahip çıkarsınız değil mi?"

TAKİP ET

İstanbul'da koronovirüs salgınıyla mücadele eden Doktor Yavuz Kalaycı, yakalandığı virüs nedeniyle pazar günü hayatını kaybetti. Kalaycının hayattayken paylaştığı son mesaj ise, 'kızlarım küçük sahip çıkarsınız değil mi?' oldu.

Eyüp Nişanca Aile Sağılığı Merkezi’nde görev yaptığı öğrenilen Doktor Yavuz Kalaycı, yakalandığı koronavirüs nedeniyle pazar günü hayatını kaybetmişti. Salgınla ilk günden bu yana canla başla mücadele eden Kalaycı, aynı sebeple annesini babasını ve kardeşini kaybetmişti.

Kalaycı’nın hayatını kaybetmesinin ardından, Aİle Sağlığı merkezi önünde mesai arkadaşları tarafından bugün bir anma töreni düzenlendi.

​​​​​​​


Çalışma arkadaşlarının katıldığı törene Yavuz Kalaycı için bir dakikalık saygı duruşunun ardından çalışma odasına mesai arkadaşları çiçek bıraktı. Düzenlenen törende konuşan İstanbul Aile Hekimliği Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, "Pazar günü kaybettiğimiz Doktor Yavuz Kalaycı'nın yanında olamadık. Çünkü öyle bir dönemden geçiyoruz ki sevdiklerimizin yanında olamıyoruz. Hasta olsak sarılamıyoruz, büyüklerimizin yanına gidemiyoruz. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki biz bir arada olamıyoruz. Ancak gönüllerimiz bir arada olabiliyor. Buraya gelmek isteyen yüzlerce mesletaşımıza biz buraya gelmeyin demek zorunda kaldık. Doktor Yavuz Kalaycı biz birinci basamak sağlık çalışanlarının ne kadar korunmasız olduğunun göstergesi olarak hastalanan yüzde 60 meslektaşımızdan bir tanesi. Kalaycı 20 gün kadar yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi" dedi. 



KIZLARIMA SAHİP ÇIKARSINIZ DEĞİL Mİ?
Doktor Yavuz Kalaycı’nın ölüm haberini Twitter hesabından paylaşan meslektaşı Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdinç Nayır, meslektaşının son mesajının kahrettiğini söylemişti. Kalaycının son mesajı ise “kızlarım küçük sahip çıkarsınız değil mi?” oldu.



HALUK LEVENT SAHİP ÇIKTI
Doktor Kalaycı’nın mesajının sosyal medyada yayılmasının ardından, Haluk Levent’ten açıklama geldi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Yavuz Kalaycı’nın eşi ve çocuklarının yanında olduğunu ifade eden Levent, “Hepinizin adına başsağlığında bulundum. Eşi “Yavuz’un sınıf arkadaşları hep yanımızda sağolsunlar” dedi Bizler de bu iki kızımızın öğrenim hayatları boyunca bursunu sağlayacağız. Ve artık bizim de kızlarımız onlar. Merak etmeyin.” dedi.
 
ÇOCUKLARININ OKULUNDAN CEVAP GELDİ
Yürek burkan bu mesajın ardından Kalaycı’nın kızlarının eğitim gördüğü okul, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kızlarının eğitim gördüğü Oğuzkaan Koleji, Kalaycı’nın kızlarının eğitim hayatı boyunca masraflarının Oğuzkaan Koleji tarafından karşılanacağını belirtti. Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Değerli velimiz Dr. Yavuz Kalaycı’nın Covid -19 karşı vermiş olduğu onurlu mücadelede kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Doktorum, ellerinizle emanet ettiğiniz çocuklarınızın eğitimi Oğuzkaan Koleji güvencesi altındadır. Ruhunuz şad olsun” ifadelerine yer verildi.  

hayatını kaybetti doktor doktor yavuz kalaycı haber koronavirüs