Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarına zam sınırı getirildi: Yüzde 25'i geçmeyecek!

TAKİP ET

Adalet Bakanı Bozdağ, kira düzenlemesi hakkında konuştu. Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini açıkladı.

Kira düzenlemesiyle ilgili yapılan çalışmada sona gelindi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralarda artışlarına zam sınırını getirildiğini açıkladı.

Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini söyledi. Bunun üzerindeki artışlar geçerli olmayacak. Düzenleme 1 yıllık süreyi kapsayacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Konut kiralarında 1 yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak” dedi.

HaberGlobal'de yer alan habere göre kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlanmasına ilişkin olarak geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklenecek.


KİRA ZAM ORANI NASIL BELİRLENİYORDU?
Kira artış oranı normal şartlarda 12 aylık tüketici enflasyonun ortalamasına göre belirleniyordu. Ancak enflasyonun gitgide yükselmesi nedeniyle kiracılar da yüksek zamlarla karşı karşıya kalmıştı.

Mayıs’ta yıllık tüketici enflasyonu yüzde 73,50 ile 1998 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. Buna göre Haziran ayında yeni kira sözleşmesi yapacak vatandaşlar için zam oranı yüzde 39,33 olmuştu.

kira zam kiracı ev sahibi konut