Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında dünya üçüncüsü Duygu Dilbaz, filika sorusunda elendi!

TAKİP ET

Kim Milyoner Olmak İster programına katılan ve Matematik yarışmasında üst üste iki kez dünya üçüncülüğü kazandığını ifade eden Duygu Dilbaz, 3. aşamada gelen filika sorusunda elendi. Dilbaz, büyük bir şaşkınlık yaşadı.

ATV ekranlarında yayınlanan Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster programına İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Duygu Dilbaz katıldı.  Matematik yarışmasında üst üste iki kez dünya üçüncülüğü kazandığını ifade eden Duygu Dilbaz, "Filika, genellikle hangi araçta bulunur?" sorusuna yanlış cevap vererek elendi.

FİLİKA SORUSUNA 'METROBÜS' DEDİ
İlk soruda "Saklambaç oynayan çocuklar 'Elma dersem çık' dedikleri arkadaşlarına 'armut dersem" dedikten sonra genellikle hangisini söylerler?" sorusunu "Çıkma" diyerek kolaylıkla yanıtlayan Dilbaz, ikinci soruyu ise "seyirciye sorma" hakkını kullanarak geçti.

Üçüncü aşamada ise Dilbaz, "Filika, genellikle hangi araçta bulunur?" sorusu ile karşılaştı. Ancak gemi, tren, uçak ve metrobüs şıkları arasından "Metrobüs" cevabını seçerek yanlış cevabı vermiş oldu. Doğru yanıtın "Gemi" olduğunu öğrenen yarışmacı, büyük şaşkınlık yaşadı.

Kendini tanıttığı bölümde çeşitli uluslararası yarışmalara katıldığını ifade eden Dilbaz, Rusya'da düzenlenen bir matematik yarışmasında da iki kez üst üste dünya üçüncülüğü kazandığını söylemişti.

 

kim milyoner olmak ister duygu dilbaz filika