Kılıçdaroğlu: "Said-i Nursi'nin kitapları yasaklandı, AYM'ye başvurduk, AYM iptal etti"

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu İstanbul'da gerçekleşen Hür Düşünce Hareketi Genel Kurulu'na katıldı. Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Said-i Nursi'nin kitapları yasaklandı. AYM'ye başvurduk. AYM iptal etti. Neden kamuoyuyla paylaşmadın dediler. Dedim ki kamuoyuyla paylaşırsak sanki biz oy için bunu yapıyoruz algısı çıkar. Biz oy için değil bunu demokrasi için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Cem Karaca Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Hür Düşünce Hareketi 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Kılıçdaroğlu, Hür Düşünce Hareketi Genel Kurulu toplantısında, Nur cemaatinin kurucusu ve Atatürk'e 'deccal' diyen Said Nursi ile ilgili açıklamalarda bulundu:  

Kılıçdaroğlu, iktidarın intikam duygusuyla hareket ettiğini belirterek, "Said-i Nursinin yasaklanan kitapları için AYM'ye başvurduklarını kaydetti. Artık Cumhuriyetimizi aydınlık, güzel bir demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Bir anekdot paylaşayım, Said-i Nursinin kitapları yasaklandı. AYM'ye başvurduk. AYM iptal etti. Neden kamuoyuyla paylaşmadın dediler. Dedim ki kamuoyuyla paylaşırsak sanki biz oy için bunu yapıyoruz algısı çıkar. Biz oy için değil bunu demokrasi için yapıyoruz. Kitap yasaklanmaz değerli arkadaşlar. 21. yüzyıldayız. İnsanların inançlarına müdahale edilir mi? Allahla kul arasına girmeye kimin hakkı var. Kime bu yetki verildi? İnsanların kimlikleri kendi onurudur. İnançları kendi değeridir. Yaşam tarzlarını özel olarak eleştirmeyeceğimiz bir alandır. Bizim görevimiz insanların huzur içinde yaşamasıdır. İnanç mı? İsteyen istediğine inanır. Belediye başkanları arkadaşlarıma şu talimatı verdim. Kişiler nerede ibadet etmek istiyorsa oraları tertemiz edeceksiniz. Tertemiz mekân yaratmak bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

 

 

kılıçdaroğlu said nur aym ahmet davutoğlu siyaset gündem