Kılıçdaroğlu'ndan Teknofest ziyareti

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'daki esnaf ziyaretinin ardından Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve şirketinin etkinliği TEKNOFEST'in düzenlendiği Samsun Çarşamba Havalimanı'na geldi. CHP liderinin bu katılımı İHA ve SİHA üreticisi Selçuk Bayraktar'a destek olarak yorumlandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'i ziyaret etti. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Selçuk Bayraktar’ın başında olduğu T3 Vakfı tarafından düzenleniyordu. Yoğun ilgi gören festivale bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu'nu, havalimanının VIP girişinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır karşıladı. CHP liderinin bu katılımı İHA ve SİHA üreticisi Selçuk Bayraktar’a destek olarak yorumlandı. Ancak ziyarette objektifler önünde Selçuk Bayraktar’ın ziyarete eşlik etmediği görüldü. 

Kılıçdaroğlu, burada bir basın mensubunun, "TEKNOFEST'e ilk defa mı katılıyorsunuz?" sorusuna, "İlk defa katılıyorum, evet." yanıtını verdi.

Kacır ve Kılıçdaroğlu, daha sonra golf aracına binerek etkinliklerin düzenlendiği alana girdi.

"HEPİMİZİN DE BU YATIRIMLARA DESTEK VERMESİ LAZIM"

Alandan ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Alan gayet güzeldi. Teknolojiye, bilime yatırım yapmak çok önemli. Bu alanda da üniversitelilerin de başarı göstermesi hepimizi mutlu edecek. Burada önemli olan şu: Türkiye teknoloji alanında, özellikle de savunma sanayi alanında güzel yatırımlar yapıyor. Hepimizin de bu yatırımlara destek vermesi lazım. Bu yatırımlara A partisi B partisi ayrımı yapmak da yanlış. Yapan bizim insanlarımız. Burada çalışanlar, üniversitelerde okuyan bizim evlatlarımız. Bizim evlatlarımızın yaptığı başarıları kim gölgelemek isteyebilir. Her birimiz bakmalıyız. Ben daha önceden sizin haberiniz yokken İkitelli’deyken gidip bunları ziyaret ettim. Sizin haberini bile yoktu. Gazeteci olarak haberiniz yoktu. Sadece o firma bu firma değil başka firmalara da baktım. Şu anda İzmir’de Silikon Vadisi’nde yatırım yapan Türk vatandaşları orada bir silikon vadisi oluşturma konusunda bir çaba harcıyorlar. Bakan yardımcısına da söyledim. Onlara da destek verin dedim. Sorun Türkiye sorundur. Bunları A partisi B partisi şeklinde yaparsanız yanlış olur. Bunun sürekliliğinin olması lazım. Süreklilik bizim açımızdan son derece değerlidir” diye konuştu.

"İKTİDAR DEĞİŞİRSE PROJELERDE ENGELLENME ENDİŞESİ SORULMUŞTU"

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar dün katıldığı canlı yayında "İktidar değişirse projelerde engellenme endişeniz var mı" sorusuna yanıt vermişti. 

En ufak bir gevşekliğin tüm projeleri yok etmeye yeteceğini söyleyen Bayraktar, "Bir takoz yerleştirirsiniz Akıncı işlevsiz hale gelir. Aynı Devrim otomobilinde olduğu gibi. Biz bunu geçmişte defalarca yaşadık. Bunun da taşlarının döşendiğini ben şimdiden görüyorum" ifadelerini kullandı.

 

chp selçuk bayraktar gündem teknofest kemal kılıçdaroğlu