Kılıçdaroğlu'ndan bir helalleşme ziyareti daha: "Kuddusi Okkır'ın ölümü bir cinayettir, bunu hepimiz biliyoruz"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ firarisi Zekeriya Öz'ün başlattığı Ergenekon davasında tutuklandıktan bir yıl sonra yaşamını yitiren Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır'ı ziyaret etti. Açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Kuddusi Okkır'ın ölümü aslında bir cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir acıdır. Acısı sadece aileye özgü bir acı değil bu ülkede hak, hukuk, adalet isteyenler de aynı acıyı bir şekliyle çekmişlerdir" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ firarisi Zekeriya Öz'ün başlattığı 'Ergenekon kumpası' soruşturması kapsamında tutuklanan ancak kanser tedavisi nedeniyle tahliye edildikten sonra hastanede hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır'ı İzmir'deki evinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Kuddusi Okkır'ın ölümü aslında bir cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir acıdır. Acısı sadece aileye özgü bir acı değil bu ülkede hak, hukuk, adalet isteyenler de aynı acıyı bir şekliyle çekmişlerdir.

Devletin aslında özür dilemesi lazım. Bu kadar büyük acıları çektirmemesi lazım. Siz bir topluma, aileye, kitleye acılar çektirirseniz devleti adaletle yönetmiyorsunuz demektir. Kendisinden randevu istediğimde 'Gelsin ama sitemlerim olacak' demişti. 'Geleceğim, sitemleri dinleyeceğim' dedim. Çünkü onun acısı aslında hepimizin acısıdır. Devletin adaletli olması lazım.

Kendisine söz de verdim. Devletin kesinlikle Sabriye hanıma oturup helalleşmesi lazım. Bir şekliyle yaşanan dramların başka ailelere yaşatılmaması lazım. Her acının bir ders olması lazım. Bu dersi alması gerekenlerin başında da bu devletin başındakiler gelir. Bunu kendisine de aktardım."

kemal kılıçdaroğlu kuddisi okkır helalleşme gündem fetö zekeriya öz siyaset