Kılıçdaroğlu: Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bütün vatandaşların dikkatle dinlemesini istediği bir paylaşım yapacağını belirterek, 'Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Toplumu kucaklaştıracağım. Bu konuda ne kadar samimi olduğumu Erdoğan da görecek' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’ye konuk oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, dün ev sahipliğinde gerçekleşen Altılı Masa toplantısını hatırlatarak, “Karar aldık. Daha sık yapacağız. Gerekirse 15 günde, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. İkinci ev sahipliğini DEVA Partisi yapacak. Çünkü seçime de az kaldı.Bu çalışmaların topluma aktarılması lazım” dedi.

SEÇİM TARİHİ VERDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, genel seçimlerin Mayıs’ta yapabileceğini söyledi.  Seçimlerle ilgili ‘Bizim için fark etmez’ diyen Kılıçdaroğlu, iktidarlarında hiçbir çocuğun, evin yoksulluk içerisinde kalmayacağını belirterek, “Yok elektriği kesildi, yok doğal gazı kesildi… Bu ortaçağ anlayışını bitireceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarın yerel seçimlerde ‘yardımları kesecekler’ söyleminin CHP’li belediyelerin çalışmaları ile yalanlandığını söyledi. CHP lideri, “Aksine yardımlar attı. Ekrem bey söz vermişti. ‘Yoksul ailelere süt vereceğim’ diye. Erdoğan kalktı bir açıklama yaptı. ‘Bunlar süt dağıtacağız sözü vermişti niye bu sözü tutmuyorlar’ diye. Oysa biz aylardır süt dağıtıyorduk” ifadelerini kullandı.

Ekim ayı enflasyon oranını üzerine de konuşan Kılıçdaroğlu, doğru verinin bağımsız ekonomistlerden oluşan ENAG’ın açıkladığının altını çizerek, “Vatandaşta bunu görüyor zaten. Pazara gittiği zaman görüyor. Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta zam yapıyorlar. Gübreye yapılan zam yüzde 100’leri aştı. Bu iktidar alt gelir gruplarından alıp, üst gelir gruplarına aktarıyor” düşüncesini dile getirdi.

ERDOĞAN’A: SARAY’DAN İN HALKA BAK

Kılıçdaroğlu, derinleşen ekonomik krizde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halktan koptuğunu belirterek Saray’dan çıkarak yurttaşların yanına gitme çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bunlar halktan tamamen kopmuş vaziyette. Erdoğan çıkıp pazarda alışveriş yapamaz. Hadi sen yapmıyorsun eşini gönder. Hadi o da gitmiyor sana bağlı 2-3 kişiyi gönder” ifadelerini kullandı.


“SURİYELİ IRAKLI…OY KULLANCAK HEPSİNİN VERİLERİ VAR”

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa olarak seçim güvenliği için detaylı bir çalışma içerisinde olduklarını ve süreli güncellenen verilere sahip olduklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Verilerden yola çıkarak biz ilk kez oy kullanacakları, nerelerde, hangi konutlarda oturduklarını da gayet iyi biliyoruz. Yanlış bilgileri YSK’ya bildiriyoruz. Bu konuda duyarlılığımız var. Diğer partilerde benzer çalışmalar yapıyorlar. Seçim güvenliği ile ilgili ayrı bir komisyon kurduk. YSK’dan bize belli aralıklarla sonuçlar geliyor ve biz onları eskiler ile karşılaştırarak ilerde hiçbir hata, kusur olmasın diye özel bir çaba harcıyoruz. Doğum yerleri Türkiye’de olmayanlar var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı… Örneğin Suriyeli, Iraklı… Bütün bunların hepsinin verileri var. Biz seçim güvenliği konusunda son derece duyarlı ve kararlıyız” ifadelerini kullandı.


“İCAZET ALMAYI ERDOĞAN BİLİR. BAY KEMAL KİMSEDEN İCAZET ALMAZ”

Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim’de gerçekleştireceği ABD ziyaretine ilişkin şunları dile getirdi:

“Ben anti neoliberal politikalara karşı birisiyim. Bu politikaların sadece Türkiye’de değil dünyada derin sorunlar yarattığını bilen birisiyim. Bizim bu politikalara karşı çalışmamız lazım. Neoliberal politikalar… Altta kalanın canı çıksın, vahşi politikalar. Dünya artık küreselleşti. Türkiye bu tabloyu yaşayan ülkelerden birisidir. Bunu çözmek lazım. Bunun alt yapısını yapmak zorundayız.

Benim birilerinden icazet alma gibi bir felsefem, düşüncem asla olamaz. Ben ülkenin bağımsızlığa saygı duyan birisiyim. İcazet konusunu en iyi Erdoğan bilir. Bay Kemal kimseden icazet almaz”


“ERDOĞAN MİLLİ GÜVENLİK SORUNU”

Erdoğan’ın kendisine yönelik ‘Milli Güvelik sorunu’ ifadelerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sen misin ben miyim? Odur. Siz kalktınız askeri hastaneleri kapattınız. Bu güvenlik sorunu değil midir? Biz bir hafta içerisinde açacağız. Bunların devlet falan yönettikleri yok” dedi.

MERSİN’DEKİ TERÖR SALDIRISI

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘fotoroman Süleyman’ dediğini hatırlatarak, ” Yönetemiyor. Yaptığı açıklamaya bak. Teşhisi taksi şoförü koymuş. Koskoca devleti nasıl çöp kutusuna atarsın? Takti şoförü teşhisi koydu, en azından bu bilgiyi doğrulatman lazım. Bu kadar ülkeyi yönetmekten aciz bir yapıyla karşı karşıyayız. ’13 saat motorlu paraşütle uçarak gelmiş teröristler’ diyor. Henüz böyle bir teknoloji yok bildiğim kadarıyla, nereden uyduruyor? Her zaman olduğu gibi suçlu CHP diyecekler.


“DEVLETİN İÇİNDE HALA SAYGIN İNSANLAR VAR”

O kişinin olmadığı çıktı ortaya. Biz biliyorduk onun olmadığını ama dillendirmedik. Ben şimdi kaynağını söylersem doğru değil. Bir süre sonra o bilgi geldi, devletin içinden. Devletimizin kurumlarında hala saygın, itibarlı insanlar var. Bu kişi oturduğu koltuğun hakkını vermiyor, sabahtan akşama bizi suçluyor. Ne oldu şimdi? Özür dileyecek misin milletten. CHP’den özür dileyecek misin?”  ifadelerini kullandı.


“DEMİRTAŞ VE HDP’NİN AÇIKLAMASI DEĞERLİDİR”

Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve HDP’nin Mersin’de terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıyı kınamasının değerli olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Terör nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele etmeliyiz” dedi.


“BU AKŞAM TELEVİZYONLARA CİDDİ BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIM”

Kılıçdaroğlu, politikacıların oy almak için Türk toplumunu ayrıştırıp düşmanlaştırdığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Buradan Türkiye’nin çıkması lazım. Herkesin inancı, kimliği benim başımın üzerine. Kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu yüce yaradan bilir. Yaşam tarzı üzerinden de hatalar, yanlışlar oldu. Başörtülü kızlar üniversiteye alınmadı. Bu konuda da pek çok sorun, sıkıntılar var. Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı bütün vatandaşlarımın dinlemesini isterim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Toplumu kucaklaştıracağım. Bu konuda ne kadar samimi olduğumu Erdoğan da görecek. Yeni bir başlangıcı, kucaklaşmayı geniş kitlelere duyurmuş olacağım. Samimiyet turnusolü olacak.”


KILIÇDAROĞLU: ÖNERECEĞİM HEPİMİZ İÇİN BİR SAMİMİYET TURNUSOLU OLACAK

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bu akşam 21.00’de açıklama yapacağını belirterek, “Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!” paylaşımını yaptı.

kılıçdaroğlu açıklama