Kılıçdaroğlu, Anayasa mahkemesine neden gittiklerini açıkladı

TAKİP ET

Ceza infaz yasasınındaki indirimden sonra konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan CHP'den açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Anayasaya aykırı işlemler yapıldı" açıklaması yaptı.

Ceza infaz yasasında yapılan değişiklikle çıkarılan örtülü affa CHP itiraz etmiş ve konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı. Sözcü Yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında, konuyla ilgili olarak CHP tarafının yorumlarını köşesine taşıdı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşen Öztürk, çocukları istismar etmesine rağmen serbest kalan kişilere ve gazetecilerin devam eden tutukluluk sürecine dikkat çekti.

İşte Öztürk'ün yazısından öne çıkanlar:

"İnfaz Yasası'nda yapılan değişiklik sonucu 45 bin mahkum tahliye edildi. CHP, yapılanın infaz düzenlemesinden çok 'Örtülü af' olduğu görüşünde. Adil bir düzenleme yapılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP adına başvuruyu yapan CHP Mersin Milletvekili hukukçu Ali Mahir Başarır, 'Gerekçemiz şu: Yapılan düzenleme özel bir aftır. Affın görüşüleceği yer Anayasa Komisyonu'dur. TBMM Genel Kurulu'nda da 360 milletvekilinin buna ‘evet' demesi gerekir. Şekli bir hata ve anayasaya aykırılık var. İşte biz de bu yüzden yasanın iptali için başvurduk' diyor."


"AKP çevreleri, CHP'nin bu başvurusuna karşı, 'FETÖ'cüleri, PKK'lıları, eline silah almış diğer örgüt militanlarını cezaevinden çıkarmak istiyorlar” iddiasında. Bu konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sordum, 'Asla FETÖ, PKK, silahlı terör örgütlerinin militanlarını affetmek gibi bir düşüncemiz yok. Belli kişiler ve belli suçlar için örtülü af çıkarılırken adil davranılmadığına, anayasaya aykırı işlemler yapıldığına inanıyoruz' diyor. Yasayı incelediğimizde çocuğu fuhuşa teşvik edenlerin,  küçük yaştaki çocuğa müstehcen yayınlar gönderenlerin de ceza indiriminden faydalandığını görüyoruz.  MİT Kanunu'nu kapsam dışı bırakarak gazetecilerin cezaevinden çıkması engellendi."

ceza infaz yasası kılıçdaroğlu anayasa mahkemesi af