Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümü: Ayşe tatile çıktı!

TAKİP ET

Kıbrıs Türkünü özgürlüğe ve güvenliğe kavuşturan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümü tüm yurtta ve KKTC'de kutlanıyor. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kıbrıs'ta başlattığı harekata ilişkin açıklamaları yeniden gündem oldu.

'Ayşe Tatile Çıksın' parolasıyla hafızalarımıza kazınan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yılı Kıbrıs'ta ve ülkemizin dört bir yanında kutlanıyor.

Kıbrıs Türklerinin yaşadığı zulmü sonlandırmak ve Ada’da barış ortamını yaratmak için yapılan Kıbrıs Barış Harekatı hakkında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in yaptığı konuşma yeniden gündemde.

Bülent Ecevit, Kıbrıs Barış Harekatı için şu ifadeleri kullanıyor:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs'a indirme ve çıkarma harekâtına başlamış bulunuyor. Allah milletimize, bütün Kıbrıslılara ve insanlığa hayırlı etsin. Bu şekilde insanlığa ve barışa büyük hizmette bulunmuş olacağımıza inanıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ateş açılmadıkça, ateş etmeyeceklerdir. Savaş için değil, barış için Kıbrıs'tadırlar. Kıbrıs'ı istila için değil, zorbaca bir istilaya son vermek için Kıbrıs'tadırlar.  Yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz.Kıbrıs'taki son Yunan harekâtı yalnız bir hükümet darbesi değildir, onun ötesinde Bağımsız Kıbrıs devletini temelinden yıkmayı amaçlayan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yasal dayanakları niteliğindeki anlaşmaları çiğneyen bir harekettir

Bu karara ancak tüm politik ve diplomatik yolları denedikten sonra mecbur kalarak vardık. Bütün dost memleketlere, bu arada son zamanlarda yakın istişarede bulunduğumuz dost ve müttefikimiz Birleşik Amerika'ya ve İngiltere'ye meselelerin müdahalesiz halledilmesi, diplomatik yollardan halledilebilmesi için gösterdikleri iyi niyetli çabalar için şükranlarımı belirtmeyi borç bilirim. Eğer bu çabalar sonuç vermediyse, elbette sorumlusu bu iyi niyetli gayretleri gösteren devletler değildir.

Tekrar bu harekâtın insanlığa, milletimize ve bütün Kıbrıslılara hayırlı olmasını dilerim. Allah'ın milletimizi ve insanlığı felaketlerden korumasını dilerim."

Kıbrıs Barış Harekatı KKTC Kıbrıs Bülent Ecevit