Kendi paralarını basmaya başladılar

TAKİP ET

Avrupa'da salgın bilançosu ağırlaşıyor. Koronavirüs salgınının en ağır etkilerini yaşayan İtalya, ekonomik güçlüklerle boğuşuyor. Ülkede bulunan bir kasabada, Belediye'nin kendi para birimini basıp halka dağıtmaya başladığı öğrenildi.

DWTürkçe’de yer alan habere göre, koronavirüs salgınının etkilerini en ağır hisseden İtalya’da sayısız işletme zor durumda kaldı. Ülkenin güneyinde yer alan ‘Castellino del Biferno’ isimli kasaba ise zor durumdaki halka ve işletmelere destek olmak amacıyla kendi para birimini basmaya başladı.



10 BİN DUCATİ BASILDI
İtalya hükümeti, kasabanın Belediye Başkanı’na salgın nedeniyle geliri düşen ve zor durumda olan halka gıda fişi dağıtması için 5500 euro yardım göndermişti.  Ancak kasabada, Belediye’nin kendi tasarruflarını da ekleyip toplamda 10 bin ‘euro’ya denk gelen 10 bin ‘ducati’ basıp bunları 200‘den fazla aileye dağıtarak önlem  aldığı öğrenildi.



1 DUCATİ 1 EURO EDİYOR
Yeni para birimi Ducati’nin değeri ise Euro’ya eşdeğer durumda. Fotokopi makinelerinde basılan 1 ducati, 1 euro ediyor.

Öte yandan Kasabada yaşayan yerel halkın, yeni para birimiyle alışveriş yapmaya başladığı ifade edildi. Yeni para biriminin, şimdilik yalnızca kasaba sınırları içerisinde geçerli olduğu kaydedildi.
 

İtalya ducati para birimi haber ekonomi koronavirüs castellino del biferno