Kemal Sunal'ın Kiracı filmindeki geçim derdi sahnesi gündem oldu

TAKİP ET

Vatandaşlar ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirirken Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal'ın "Kiracı" filmindeki bir sahne sosyal medyada gündem oldu.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle yaşanan hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Peş peşe her kalem ürüne gelen zamlar karşısında maaşlar eridi.

Kriz her geçen gün derinleşirken, Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal'ın "Kiracı" filminden bir sahne sosyal medyada gündem oldu. 

Kemal Sunal’ın günümüze ışık tutan filminin sahnesinde, kriz nedeniyle zor günler geçiren vatandaşın isyanı anlatılıyor.
  Kemal Sunal, filmde şu ifadeleri kullanıyor: 
"Bir taraftan dolandırıldık, bir taraftan fiyatların yanına yaklaşılmıyor. Çocukların ayakkabıları iyice eskidi. Benim de üzerime giyecek ikinci bir elbisem yok. Kemerleri sıkmak zorundayız. Dış borçlarımız hayli kabarık. İyi ama neyimizden kısıntı yapabiliriz? Sabun harcanmasın diye hiç yıkanmayalım mı, kimse görmüyor diye iç çamaşırı giymeyelim mi yani.

İşime yürüyerek gidebilir miyim? Dünyanın yolu, ayakkabı dayanmaz. Yalın ayak gidersem bu sorunda ortadan kalkar. Kabul. İşime yalın ayak ve yürüyerek gideyim. Peki Mercedes'lerle gidenler ne olacak? Onlarda yokuş aşağı giderken kontak kapatır, kendi paylarına düşen tutumu gösterirler. Hiç zannetmiyorum."

kemal sunal geçim derdi ekonomi kiracı film