Kemal Kılıçdaroğlu: "YSK'yı hiçe sayıp BTK'yı devreye sokuyorlar."
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BTK tarafından mesajlarının engellenmesine yanıt vererek "Korkuyorlar" dedi.
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.
Kılıçdaroğlu, BTK tarafından SMS göndermesine ilişkin yapılan engellemelere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "YSK'yı hiçe sayıp BTK'yı devreye sokuyorlar. Gerçekleri halkın duymasından korkuyorlar. Çalışanlara sesleniyorum. Hakkınızı aramak için gidin sandığa oy verin. Yok ben 10 yıl daha beklerim diyorsanız gidin Erdoğan'a oy verin ama sonra da sızlanmayın" dedi.
Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"YSK'yı hiçe sayıp BTK'yı devreye sokuyorlar. Gerçekleri halkın duymasından korkuyorlar. Çalışanlara sesleniyorum. Hakkınızı aramak için gidin sandığa oy verin. Yok ben 10 yıl daha beklerim diyorsanız gidin Erdoğan'a oy verin ama sonra da sızlanmayın.
Erdoğan'ın cesareti varsa çıkar karşıma sorar. Sen BTK'dan ne umuyorsun. İstedikleri kadar engellesinler, çıkıp doğruları söyleyeceğim.
İktidardan gitmemek için her yolu deniyorlar. Tüm kurumları almışlar. Biz yeniden bu devleti inşa etmek zorundayız. Bu kurumlara bir kişinin değil 85 milyonun kişinin.
"KAYNAĞI SORUYORLARSA PARA BİTMİŞTİR"
Onlar devleti 22 yıldır yönetiyorlar ama devletin ne olduğunu bilmiyorlar. Karşıma gelse de öğretsem keşke.
Kaynağımız var, imkanlarımız var. Dediğim gibi herhangi bir sorun yok. Onlar nereden kaynak bulacaklar anlatıyorlar mı? Keşke karşıma gelse oturup anlatabilsem.
Kaynağı nerede bulacaksınız, diye neden soruyorlar? Onlar tamamını aldılar. Beşli çetelere nasıl verdiler ben biliyorum. Kaynağın nerede geleceğini soruyorlarsa bütün paralar bitirmişlerdir. Parayı nereden bulacaksın, aslında devleti iflas ettirdiklerinin ispatıdır.
Cemal Kaşıkçı davasını niçin sattınız? Türkiye Cumhuriyeti devleti satılık devlet mi? Ben bunu söylediğim zaman bir sürü laf ediyorlar. Kim yapabilir? Bunu yapan tamamen kişisel çıkarları ve iktidarda kalmak için yapıyorlardır.
"BİZİM BU TÜR PARALARA İHTİYACIMIZ YOK"
Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı’nı hatırlatarak, “ Bizim bu tür paralara ihtiyacımız yok. Biz onurlu bir devletiz” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Kaynak yok diye itiraf ediyorlarsa paraları tükettik anlamına geliyor bu. Körfez ülkelerinden para gelecekmiş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten birisi gidip para dilenemez. Nokta! Milli Kurtuluş Savaşı’nı vermiş bir ülkenin başkanı başka bir ülkeye gidip para dilenmez. Hakaret ettiği adamın ayağına gidip kapısında beklemez. Sana üç beş kuruş verdim al sadaka diye veriyorsa bu ülkeye bu kabul edilemez. Biz bunu kabul etmeyiz. Bu ülkeyi kuranlar yumurta satarak şeker fabrikaları kurdular. Bu ülkeyi kuranlar el avuç açmadan demir ağlarla ördüler Türkiye’yi. Bu ülkeyi kuranlar hiçbir yere gidip dilenmeden Kırıkkale’de entegre savunma sanayini kurdular. Biz bilmiyor muyuz? Ama bunlar paraları aldılar, yediler, yandaşlarına yedirdiler, yurt dışına kaçırdılar. Şimdi kapı kapı dolaşıyorlar kim yardım yapacak, kim bana para verecek diye. Bizim bu tür paralara ihtiyacımız yok. Biz onurlu bir devletiz. O cumhuriyeti kuranlar bütün bunları yaptıktan sonra Osmanlı’nın borcunu son kuruşuna kadar ödemişlerdir. Kimseye el avuç açmamışlardır.”
İŞTE O SÖZLER