Kemal Kılıçdaroğlu yeni kitap çıkardı: Hakça Paylaşmak İçin Toplumsal Adalet

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni kitabı 'Hakça Paylaşmak İçin Toplumsal Adalet' Tekin Yayınevi tarafından yayımlandı. Kılıçdaroğlu kitabını 'Devletime ve milletime hizmet ettiğim günlerin hatırası, aileme bırakacağım önemli bir miras' sözleri ile anlatıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni kitabı “Hakça Paylaşmak İçin Toplumsal Adalet” Tekin Yayınevi tarafından yayımlandı. Kılıçdaroğlu’nun “Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş” kitabının ardından, 13. Cumhurbaşkanı adayı kimliğiyle yaptığı “ortak gelecek” çağrısının hangi fikirler üzerine inşa edildiğini anlatan “Hakça Paylaşmak İçin Toplumsal Adalet” yakında tüm kitabevlerinde.

 

Seçme yazı, söyleşi ve konuşmaları içeren 656 sayfadan oluşan kitap, Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık 2022 tarihinde yaptığı, ülkenin fiziki ve yapısal boyutta yaşadığı yıkımlardan kurtulmanın yol haritası niteliğindeki “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı vizyon toplantısı değerlendirmelerini; 5 Aralık 2022’de TBMM 2023 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerindeki vizyonunu ve 1976’dan 2010’a kadar sistemli bir şekilde yazdığı kamu yönetimindeki düzenlemelere ilişkin teknik değerlendirmelerini ve önerilerini kapsıyor.

Kitapta, Kılıçdaroğlu’nun kamu yönetimi ve hizmetlerinde, vergilendirmede, mevzuatta, maliye politikalarında ve toplamda bütünlüklü bir ekonomi politikasının temelinde “hakça paylaşmak için toplumsal adalet” olması gerektiği fikri anlatılıyor.

Kitabın arka kapak yazısında şu ifadeler yer alıyor:

"Ayağa kalkın gençler! Ayağa kalkın kadınlar! Ayağa kalkın çocuklar!

Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Söz veriyorum, bu ülkeye hak, hukuk, adalet mutlaka gelecek!

Ve söz veriyorum, bu ülke yeniden doğacak.

Söz veriyorum, Atatürk’ün vizyonunu hayata geçireceğiz.

Ve söz veriyorum, yasama sevincimizi geri alacağız. Çünkü ancak biz kazanırsak Türkiye kazanır! Önce kendinizi alkışlayın!

İktidara geliyorsunuz… İktidara geliyoruz, iktidara! Haydi alkışlayın!

Dünyanın gözünün içine bakın. Ve haykırın: Ey dünya!

Türkiye senin ucuz is gücü alanın olmayacak!

Türkiye senin mülteci kampın olmayacak!

Türkiye senin çöp depolama alanın olmayacak! Ben sana rakip olacağım! Sana rakip olmak için geliyoruz ey dünya, sana rakip olmak için! Türkiye bir yıldız gibi parlayacak!

Yeni Türkiye hayalimiz için yola çıkıyoruz!

Hayırlı, uğurlu olsun…

Haydi arkadaşlar, başlıyoruz!

Başlıyoruz! Başlıyoruz!

Büyük zamanların arifesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini geriye doğru takip ettiğimizde 1976’dan itibaren yazmaya başladığı yazılarında, temiz, özgür ve eşit bir Türkiye hayalinin capcanlı tezahürlerini görüyoruz.

Elinizdeki kitapta Kılıçdaroğlu, bugün olduğu gibi yıllar önceki makalelerinde de ödediğimiz vergilerin nereye gittiğinden yolsuzluğa, rüşvete, maliye politikalarındaki çarpıklığa kadar sorguluyor, cesur eleştiriler getiriyor.

Bugün yaşadığımız deprem felaketiyle bu sorgulama biçiminin bir vatandaşlık görevi olduğu apaçık karsımızda duruyor.

Kitabın bu bilince ve yepyeni, insanca yaşanır bir Türkiye çağrısına katkıda bulunması dileğiyle…"

Kemal Kılıçdaroğlu kitap Hakça Paylaşmak İçin Toplumsal Adalet