Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'de konuştu: "Bu olay aydınlatılmadan helalleşemeyiz"

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak Uludere'de 2011'de hayatını kaybeden 34 kişinin aileleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi gerekiyor. Bu olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011'de Irak sınırında yaşamını yitiren 34 kişinin Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyündeki ailelerini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada "Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi gerekiyor. Bu olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir" dedi.

CHP liderinin açıklamaları şöyle:

“28 Aralık 2011'de acı bir olay gerçekleşti, o gün 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18'inin yaşı ise 18'den küçüktü. Acı hâlâ dinmiş değil eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım, olayın aydınlatılması lazım.

Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek ben bunun farkındayım. Ama bir şekilde annelerin acılarının dindirilmesi lazım, anneler evlat acısı ile yaşıyorlar ve bizden adalet istiyorlar.

Biz bu adaleti sağlayacağız. Adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, huzuru, barışı sağlarsınız aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek.”

SLOGANLARLA KARŞILAMIŞLARDI

Kılıçdaroğlu'nu Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Erdoğan Toprak ile birlikte CHP Şanlıurfa İl Başkanı Cihangir Bilin, CHP Hakkâri İl Başkanı Nazım Demir, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan karşıladı.

Şırnaklılar, Kılıçdaroğlu için “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, “Şırnak seninle gurur duyuyor” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Kemal Kılıçdaroğlu Uludere Şırnak