Kemal Kılıçdaroğlu, TIME dergisine konuştu: Cumhurbaşkanlığından sonra siyaset sahnesinden ayrılacağım

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TIME dergisine konuştu. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığından sonra siyaset sahnesinden ayrılıp torunlarımla oyun oynayacağım" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın önde gelen yayınlarından TIME dergisine konuştu.

Kılıçdaroğlu verdiği söyleşide, "Bu, otoriter yönetime karşı demokrasiyi savunanların seçimidir" dedi. 

"ERDOĞAN'I YENEBİLECEK ADAM"

TIME dergisi, "Milyonlarca Türkün Kılıçdaroğlu'nu, Erdoğan'ın devlet üzerindeki neredeyse tam kontrolünü bitirmenin ve daha dengeli bir yönetim sistemini geri getirmenin son umudu olarak gördüğünü" ifade etti. Dergi, Kılıçdaroğlu'nu, "Erdoğan'ı yenebilecek adam" diye tanıttı.

Söyleşide "Baskıcı yönetimi Demokratik yollarla sonlandıracağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Uzun yıllar sevdiğimiz ve şimdi elimizden kaçmakta olan demokrasiyi tekrar ihdas etmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin ABD, NATO ve Avrupa Birliği'yle ilişkilerini tekrar inşa edeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi tekrar medeni dünyanın bir parçası yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KENARA ÇEKİLİP TORUNLARIMLA OYNAYACAĞIM"

TIME'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yetkilerinin cumhurbaşkanı makamına verdiği güce dikkat çektiği söyleşide Kılıçdaroğlu, seçildiği takdirde cumhurbaşkanı olarak makamın yetkilerini kısıtladıktan sonra siyaset sahnesinden ayrılacağını belirtti. Millet İttifakı'nın adayı, "Bir kenara çekilip torunlarımla oynayacağım. Ben hırslı bir insan değilim" ifadelerini kullandı. 

"Ben sakin bir insanım" diyen Kılıçdaroğlu, "Sert eleştiri karşısında sakin kalır, cevabımı sonra veririm" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kaybettiği senaryoda görevi bırakacağına inandığını söyledi. CHP lideri, "Toplum onu bırakmaya zorlayacak. Kaos, Erdoğan'a fayda sağlar. Kaosa ihtiyacımız yok, geniş kitlelere haklı olduğumuzu göstermeye ihtiyacımız var" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan TIME