Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerle ilgili yeni çıkış: "İsterlerse turist olarak gelebilirler"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli sığınmacılarla ilgili attığı tweetlerden sonra sözlü bir çıkışta bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte düzenledikleri mitingte konuşan Kılıçdaroğlu, Suriyeli sığınmacıları davul ve zurnalarla uğurlayacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin Türkiye'ye turist olarak gelebileceklerini söyledi.

Sığınmacı politikasıyla ilgili kamuoyunda oluşan tepkilere muhalefetten ses geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte ortaklaşa düzenledikleri mitingte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Suriyelileri davul ve zurnalarla ülkelerine göndereceklerini açıkladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerle ilgili açıklaması:

"SURİYELİLER İSTERLERSE TURİST OLARAK GELEBİLİR"
"En geç 2 yıl içinde hiç meraklanmayın tüm Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Bize güveneceksiniz. Söz veriyoruz bize güveneceksiniz, biz de size güveneceğiz. Güven üzerine siyaseti inşa edeceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum, herkesin kimliğine saygılıyım.

Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde birlikte yaşasınlar. Buraya isterlerse turist olarak gelebilirler, kapılarımız açık. Gezebilirler, hiçbir sorun yok. Onların açmaz noktaya getirdiği dış politikayı, Mustafa Kemal’in söylediği, 'yurtta barış dünyada barış' üzerine inşa edeceğiz. Suriye ile de Mısır'la da barışacağız. Tüm komşularımızla barışacağız. Sadece iç politika değil, dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına yeniden dönecek. Asla unutmayın, sandık gelecek. Sandığa sahip çıkmak bizim görevimiz ama oy kullanmak sizin göreviniz. Oy kullanacaksınız.”

Erdoğan'ın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in Mersin mitinglerindeki kalabalık farkı!

31 Aralık gecesi Taksim İstiklal Caddesi'nde kaydedilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu

kemal kılıçdaroğlu kılıçaroğlu mersin mitingi