Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı böyle anons edildi, Kılıçdaroğlu'ndan itiraz gelmedi

TAKİP ET

Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kürsüye "Sayın Cumhurbaşkanım" sözleriyle davet etti. Törene katılan CHP'lilerden alkışlarla destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yapılan çağrıya itiraz etmemesi ve belediye başkanın konuşmasını övmesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusu yüksek sesle dile getirilmeye başladı. Kılıçdaroğlu, daha önce katıldığı canlı yayınlarda "6'lı masanın ortak adayı olmaktan onur duyarım" ifadelerini kullanmış, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığı görevlerine devam edeceklerini açıklamıştı.,

SAHNEYE "SAYIN CUMHURBAŞKANIM" ANONSUYLA DAVET EDİLDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla birlikte katıldığı Edirne'deki "Büyük Taarruz'un 100. Yılında Büyük Balkan Buluşması"nda çarpıcı anlar yaşandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kemal Kılıçdaroğu'nu sahneye "Sayın Cumhurbaşkanım yüksek teşriflerinizle sizi konuşmalarınızı yapmak üzere kürsüye davetimi arz ederim." ifadeleriyle çağırdı.

Bu anonsun ardından törene katılan CHP'lilerden yüksek alkışın geldiği duyuldu.

KILIÇDAROĞLU İTİRAZ ETMEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu sahneye "Sayın Cumhurbaşkanım" sözleriyle davet etmesi sonrasında gözler Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Sahneye gelen Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Gürkan'ı konuşmasından dolayı kutladıktan sonra kendisine hitaben yapmış olduğu "Cumhurbaşkanım" yakıştırmasına itiraz etmeyerek adaylığa tekrar göz kırpmış oldu.

Kılıçdaroğlu ise konuşmasına, "Sayın Belediye Başkanımız gayet güzel dokunaklı bir konuşma yaptı." sözleriyle başladı.

BATUHAN ÇOLAK: "ADAYLIĞI KESİN"

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak da geçtiğimiz günlerde kulislerden edindiği bilgileri okuyucularıyla paylaşmış ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiğini söylemişti.

Çolak, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak. Gelecek, DEVA, DP onaylıyor. Saadet ve İYİ Parti de ikna edilecek. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kamuoyuna, 'Parlamenter sisteme geçiş dönemi Cumhurbaşkanı' olarak lanse edilecek. Kılıçdaroğlu, Uludere ziyaretiyle HDP desteğini istiyor.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 6'lı masadan karşı çıkan olursa "Muhalefet bölünmemeli" kartı devreye sokulacak. Selahattin Demirtaş'a yönelik sıcak mesajların tonu artacak. HDP'nin kurumsal olmayan seçmen desteği için zemin oluşturulacak.

Bu planlamada İYİ Parti seçmeninin olası tepkisini dizginleyebilmek adına, "Seçim sonrasında kendi aramızda oturur kavga edeceksek de AKP sonrasında ederiz" anlayışı benimsenecek. Sığınmacı ve göç politikalarına yönelik eleştiriler de bu süreçte daha da artırılacak."

kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu aday mı kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı muhalefetin cumhurbaşkanı adayı