Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'da türbe ziyareti sırasında arbede çıktı!

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'na Adıyaman'da türbe ziyareti sırasında saldırı girişimi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'a gelerek vatandaşlarla bayramlaştı. Ziyaretlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, türbe ziyareti sırasında saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu'nun mezarlıktaki provokasyonun ardından bu kez Adıyaman'da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ne giden CHP'lilere bir grup saldırmak istedi. O anlarda çevredekilerin "Buraya gelmeyin kardeşim" dediği duyuldu. Bir başka vatandaşın ise,"Sen buranın adamı değilsin" diyerek tepki gösterdiği görüldü. 

İşte o anlar:

PROGRAM İPTAL EDİLDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman Kahta programı, provokatörlerin konvoy dışındaki bazı CHP’lilerin ve basının araçlarına saldırması gerekçesiyle iptal oldu.

KONVOYA SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kılıçdaroğlu’na karşı Adıyaman merkezdeki mezarlıkta başlayan ardından türbe ziyaretinde de devam eden sözlü saldırıya bugün bir yenisi daha eklendi. CHP konvoyu, Kahta’da saldırıya uğradı.

CHP liderinin saat 16.00’da Yüzüncü Yıl Parkı’nda halkla buluşması planlanmıştı. Programdan saatler önce binlerce kişi alanda buluştu. Saatler ilerlemesine rağmen Kılıçdaroğlu gelmeyince vatandaşlar şehrin girişine doğru yürüyüşe geçti. Yolda AKP ilçe teşkilatı önünde karşı karşıya gelen HDP’li ve AKP’li gruplar arasında kısa süreli gerginlik çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NA SÖZLÜ SALDIRI

Adıyaman Belediye Mezarlığı’nda Fatiha okunduğu sırada mezarlığa gelen biri Kılıçdaroğlu'na “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?” sözleriyle saldırıda bulundu.

Kılıçdaroğlu, saldırının ardından şu Tweeti paylaştı: "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim."