Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili Meral Akşener'den ilk yorum

TAKİP ET

Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Akşener CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili soruya; "Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olma hakkı var. Fakat henüz bu konu konuşulmadı. Kazanacak bir aday olacak. 6'lı Masa'ya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Çünkü o masa noter değil." diyerek karşılık verdi.

Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener siyasi gündemle alakalı sorulara cevap verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Akşener şunları söyledi;

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı koyma hakları var. Diğer genel başkanların da hakkı var. O masada bir tek 'Ben aday değilim' dedim. Bu bir feragattır. Bunu yaparken tek adayla, kazanacak adayla gitmenin, ucube sistemi en kısa sürede değiştirmek için mutlaka Cumhurbaşkanlığını kazanmak, bir de geçiş için, parlamentoya geçiş için ikili bir düzenek bu. Bunu savunmanın içindeki samimiyet anlaşılsın diye bir feragat yaptım. Hiç pişman değilim. Vatandaş benim o masadaki samimiyetimi anladı, 'Ben Başbakan olacağım' dedim ama ne Kemal bey ve diğerleri pazarlık yapmadım. Sandıktan birinci çıkarsak o olabilir. Yoksa sözkonusu değil. Çıkmadığı takdirde böyle bir hak hukuk yok. Buradaki samimiyeti vatandaş fark etti. Bu fark edildi, kabul edildi, saygı görüyor.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı konuşmayı çeşitli şekillerde yorumladı herkes. Partisine verdi mesajı. Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti. 6'lı Masa'ya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Kemal Bey son derece nazik saygılı bir insan. Çünkü o masa noter değil. Kemal Bey adaylığını söyleyebilir, orada sorun yok. Diğer arkadaşlarımız da söyleyebilir, başka insanların da adı gelebilir. Tartışılır, karar verilir. Bu yöntemi öneren, isteyen ve kendini bağlayan sayın Kılıçdaroğlu'dur.

Kendi fikrim olarak hiçbir arkadaşıma danışmadan 'aday değilim' dedim. Bazıları gönül koymasına rağmen saygı duydu. O masada CHP 'tamam ben kalkıyorum' diyebilir. Buna da saygı duyulur, ama ben böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. O masada herkesin fikrini söyleyip, kabul edenler, etmeyenler haline döner."

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞI
Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına da yeşil ışık yakarak "Biz 1 yıl önce adaylıklarına varız mesajını zaten vermiştik." ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER'DE HDP ÇIKIŞI: "BİZ KALKARIZ HDP OTURABİLİR..."

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener HDP ile ilgili bir soruya verdiği cevapta; "HDP'nin o masada olmasını söyleyen bizi terbiye etmek isteyen bir kesim var. İYİ Parti'nin bu sistemin engeli olduğunu düşünüyorlar ise, onu da o masa kabul ediyorsa dolayısıyla biz kalkarız HDP'yi oraya oturabilirler. Biz buna saygı duyarız. " açıklamasında bulundu.

İŞTE MERAL AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI

 

 

 

akşener fatih altaylı