Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'den sonra gideceği ülke belli oldu

TAKİP ET

ABD'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki durağı belli oldu. Kılıçdaroğlu'nun Kasım ayında İngiltere'ye gideceği açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilim insanlarıyla görüşmek üzere gittiği ABD'deki temaslarını takip eden Halk TV yazarı İsmail Saymaz,  ziyaretle ilgili bilgileri köşesine taşıdı.

Kılıçdaroğlu, dün Demokrat Parti'ye yakın olan Center for American Progress adlı düşünce kuruluşunu ziyaret etti. Toplantıya düşünce kuruluşlarının Türkiye uzmanları da davet edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'den sonraki durağı da belli oldu. Saymaz, CHP liderinin Kasım ayında İngiltere'ye gideceğini yazdı.

Saymaz, şu detayları paylaştı: 

"Asıl önemlisi… Beyaz Saray ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in ofisinden birer, Dışişleri Bakanlığı’ndan yedi, Senato ve Temsilciler Meclisi’nden üçer görevli toplantıyı izledi.

Kılıçdaroğlu’na seçim güvenliğinin sağlanıp sağlamayacağı… Erdoğan’ın bir kez daha 'Atı alan Üsküdar’ı geçer' deyip demeyeceği… Neden başörtüsü tartışmasını açtığı soruldu. CHP lideri Cumhuriyetçilerin destek verdiği American Purpose Dergisi yöneticileriyle de buluştu. Son olarak Washington Post’u ziyaret ederek, söyleşi verdi.

Seyahat bugün bitiyor.

Kılıçdaroğlu, bugün German Marshall Fund’u ziyaret edecek; ABD’de seçilmiş Türklerle, Dünya Bankası çalışanlarıyla, Türk öğrencilerle, kadın liderlerle sohbet edecek. Ve en son Türkiye Büyükelçi Murat Mercan ile görüşecek.

Kılıçdaroğlu, bir sonraki seyahatini kasım ayında İngiltere’ye gerçekleştirecek."

Kemal Kılıçdaroğlu ABD ziyaret