Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Cumhurbaşkanımız" diye anons etti: Ağzınız, yüreğiniz, beyniniz alışsın

TAKİP ET

Yalova eski belediye başkanı Vefa Salman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Cumhurbaşkanımız" diye anons etti. Salman, "Ağzınız, yüreğiniz, beyniniz alışsın" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı parti içerisinde dillendirilmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, Edirne'nin ardından Yalova'da da "Cumhurbaşkanımız" diye anons edildi.

Yalova'da gerçekleştirilen parti grup toplantısında kürsüye çıkan Yalova eski belediye başkanı Vefa Salman, Kemal Kılıçdaroğlu'nu sahneye "14. Cumhurbaşkanımız" diyerek davet etti.

Salman, "Hepiniz sayın genel başkanımızın, 14. Cumhurbaşkanımızın konuşmasını bekliyorsunuz. Ağzınız, yüreğiniz, beyniniz, hepiniz alışsın. Ben sokakta gezmeye devam ediyorum. Bunu kendi fikrim olarak değil sokağın sesi olarak dile getiriyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU GÜLÜMSEYEREK ALKIŞLADI

Vefa Salman'ın "Cumhurbaşkanımız" hitabının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun gülümseyerek alkışladığı görüldü.

BATUHAN ÇOLAK: "ADAYLIĞI KESİN"

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak da geçtiğimiz günlerde kulislerden edindiği bilgileri okuyucularıyla paylaşmış ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiğini söylemişti.

Çolak, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak. Gelecek, DEVA, DP onaylıyor. Saadet ve İYİ Parti de ikna edilecek. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kamuoyuna, 'Parlamenter sisteme geçiş dönemi Cumhurbaşkanı' olarak lanse edilecek. Kılıçdaroğlu, Uludere ziyaretiyle HDP desteğini istiyor.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 6'lı masadan karşı çıkan olursa "Muhalefet bölünmemeli" kartı devreye sokulacak. Selahattin Demirtaş'a yönelik sıcak mesajların tonu artacak. HDP'nin kurumsal olmayan seçmen desteği için zemin oluşturulacak.

Bu planlamada İYİ Parti seçmeninin olası tepkisini dizginleyebilmek adına, "Seçim sonrasında kendi aramızda oturur kavga edeceksek de AKP sonrasında ederiz" anlayışı benimsenecek. Sığınmacı ve göç politikalarına yönelik eleştiriler de bu süreçte daha da artırılacak."

Kemal Kılıçdaroğlu aday Vefa Salman Cumhurbaşkanımız