Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni çıkış: Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı değilim

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yeni açıklamalarda bulundu. "Adaya birlikte yola çıktığımız arkadaşlarla beraber karar verilecek" diyen Kılıçdaroğlu, , Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya yanıt verdi.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruya "Karşı değilim, arkadaşların görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci Ankara’ya ve İstanbul’a yaşatıyorlar.” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, ziyaret öncesi şu açıklamalarda bulundu:
“Siyasetçi olarak biz de yaşanan ekonomik bunalımı yakından izlemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla sorun yaşayan bütün kesimleri dinleme ve sağlıklı, tutarlı çözüm yollarını kamuoyuyla paylaşmak için çaba harcıyoruz. İstanbul Sanayi Odası'nı bu vesileyle ziyaret ediyoruz. Sayın Başkan ve arkadaşlarından bilgi alacağız. O bilgilerden yararlanarak sağlıklı ve tutarlı çözümler üretmeye çalışacağız.”

"BERABER KARAR VERİLECEK"
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin gün içerisinde Millet İttifakı ile bir teması olup olmadığına ilişkin soruya, “Yo, hayır. Bunu daha önce de ifade etmiştim zaten, yeni bir şey değil aslında. Birlikte yola çıktığımız, demokrasi konusuna birlikte mücadele ettiğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemi birlikte Türkiye'ye getirmek istediğimiz arkadaşlarla beraber karar verilecek.” yanıtını verdi.

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA KARŞI DEĞİLİM"
Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının adaylığına ilişkin gelen soruya ise, “Karşı değilim, arkadaşların görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci Ankara'ya ve İstanbul'a yaşatıyorlar.” cevabını verdi.

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”
Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati’nin ekonomiye ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Talihsiz bir açıklama çünkü bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmezler. Kendi şahsi pozisyonlarını, ekonomik pozisyonla eş tutmazlar. (Nebati'nin açıklamaları) Bu yanlış.” dedi.

kemal kılıçdaroğlu mansur yavaş ankara ekrem imamoğlu istanbul abb ibb adaylık seçim aday cumhurbaşkanı