Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tıp protokolüne tepki: "Koca ülke Kataristan'a döndü!"

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın onayladığı ve Katarlı gençlerin Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilmesine olanak sağlayan protokole tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Koca ülkeyi Kataristan'a döndü" dedi.

Türkiye ile Katar arasında imzalanan “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” protokolü Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Protokole göre; Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek. Protokolde eğitime kabul edilecek öğrencilerle ilgili şartlar sıralanırken, YKS ya da herhangi bir sınav şartından bahsedilmedi.

Söz konusu protokole, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız" dedi.

kılıçdaroğlu katar tıp protokolü erdoğan akp ak parti chp