Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sokak açıklaması: Bizim kitabımızda sokağa çıkmak diye bir şey yok

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Utanmadan, sıkılmadan sokağa dökülecekler" sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Beyefendi sokağa çıkmamızı istiyor ancak çıkmayacağız, baskı kuracak çıkmayacağız, zorlayacak ama biz sokağa çıkmayacağız. Bizim kitabımızda sokağa çıkmak diye bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik "Utanmadan, sıkılmadan sokağa dökülecekler" sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi.

Basın mensupları ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerine "Beyefendi sokağa çıkmamızı istiyor ancak çıkmayacağız, baskı kuracak çıkmayacağız, zorlayacak ama biz sokağa çıkmayacağız. Bizim kitabımızda sokağa çıkmak diye bir şey yok" ifadeleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Muhalefet sokağa dökülecekmiş’ dedi, 15 Temmuz hatırlatması yaptı. Gülümseyerek yorumladım. Tam tersi arkadaşlara, ‘Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz’ dedi. Beyefendi hayal aleminde yaşıyor. Vay efendim sanki biz sokaklara çıkılması talimatı vermişiz. Bunun basın danışmanları yok mu? Ne konuştuğumuzu önüne koymuyorlar mı? Hangi taşkınlık? Tam tersi sakin, sabırla seçim sandığını bekleyeceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz, nokta. Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Bizim kitabımızda sokağa çıkmak diye bir şey yok. Sandıkta gereğini yapacağız.”

kemal kılıçdaroğlu erdoğan sokak sokağa çıkmak eylem protesto