Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sığınmacı açıklaması: İstiyorsa Türkiye'ye turist olarak gelecek!

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Dört aşamalı bir program uygulayacağız. İstiyorsa turist olarak Türkiye'ye gezmeye gelecek" dedi.

Sığınmacı sorunu ve Türkiye'ye yönelik göç hareketleri tartışılmaya devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklamalar geldi.

Konya'da ziyaretlerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, tv42 canlı yayınında Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Dört aşamalı bir program uygulamak zorundayız. Birinci aşama, bizim Suriye ile karşılıklı büyükelçilikleri açmak zorundayız. Niye kavga ediyoruz? İkinci aşama, yapılacak anlaşmada buradan gidecek Suriyelilerin can ve mal güvenliğini sağlanması ve garanti altına alınması. Gerek Esad yönetimi gerek BM tarafından güvence altına alınacak. Üçüncü aşama, bunların yolları köprüleri ne varsa yapacağız.

"İSTİYORSA TURİST OLARAK TÜRKİYE'YE GELECEK"
Parayı AB fonlarından alacağız, bizim müteahhitler yapacak. Bir şey daha lazım, iş lazım. Bizim Gaziantepli iş adamlarının o bölgede çok fabrikaları vardı, onlar kapalı duruyor. Fabrikaları çalıştıracağız. İş istiyorsa orada çalışacak, istiyorsa turist olarak Türkiye’ye gezmeye gelecek.”

kemal kılıçdaroğlu suriyeli suriye sığınmacı chp