Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sabiha Gökçen Metrosu tepkisi

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sabiha Gökçen Metrosu hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Parayı büyükşehir ödüyor ama başkanı çağırmıyorlar. İBB'nin logosunu kapatıp fotoğraf çektiriyorlar" diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de yer alan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı Sabiha Gökçen Metrosu hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da metro açıyorlar. Parayı büyükşehir ödüyor ama başkanı çağırmıyorlar. İBB'nin logosunu kapatıp fotoğraf çektiriyorlar. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi?" dedi.

"İSTANBUL'A İHANET ETTİN"

Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul'da metro açıyorlar. Parayı büyükşehir ödüyor ama başkanı çağırmıyorlar. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Beni davet etmiyorsunuz, açılış yapıyorsunuz. İBB'nin logosunu kapatıp, önünde fotoğraf çektiriyorsunuz. Akıl dışı bir uygulama. Senin kurdelesini kestiğin metronun parasını o kızdığın belediye başkanı ödedi. Bu kin, öfke, intikam demektir. İstanbul'u rant alanına çevirdi, herkes köşeyi döndü. İstanbul'u perişan ettin ya. Çıktın bir de söyledin 'İstanbul'a ihanet ettik' diye. Evet ihanet ettin. Yeşil alan bile bırakmadılar İstanbul'da."