Kemal Kılıçdaroğlu'ndan saat 05.00'te ziyaret!

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 05.00'te dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'ni ziyaret ederek, esnaf ve çiftçilerin sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 05.00'te Antalya Toptancı Hali'ni ziyaeret etti. Bir kadın çiftçi, gübre, ilaç gibi girdi maliyetlerindeki artışı anlatırken Kılıçdaroğlu'na “Siz ekonomist olduğunuz için daha iyi bilirsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu ise göndermede bulunarak "Estağfurullah ama Erdoğan gibi ekonomist değilim” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında bir nakliyeci ise sadece Adapazarı-Bayrampaşa Hali arasında otoban-köprü geçişleri için 700-800 TL ödediklerini belirterek isyan etti.  Gidiş-geliş maliyetin 6 bin 500 TL olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Hiç AKP milletvekilleri gelip size sordu mu, ‘Derdiniz var mıdır, yok mudur, biz götürelim hükümete, en azından çözümleri söyleyelim, dertleri anlatalım’ diye gelip sizlerle hiç görüştüler mi” diye sordu. Nakliyeci, “Yok biz rastlamadık. Gelen olduysa da biz ulaşamadık kendilerine" ifadeleriyle yanıt verdi.

"BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu, “Siz ne yapacaksanız? Bol paranız olsaydı bunlarla karşılaşmazdınız. Parası olan veriyor altınıydı, döviziydi getiriyor, yatırıyor dünyanın parasını kazanıyor, 5 liralık dolar oldu 10 lira işte geldiğimiz nokta bu. Dönüyoruz çiftçiye ‘niye bunlar pahalı’, ne yapsın. Gaza, mazota, ilaca, fideye, tohuma zam yapıyorsun, gerekirse dışarıdan getiriyorsun, dünyanın parasını veriyorsun, dönüyorsun bizim çiftçiye ‘niye pahalı oldu, tarlada bu kadar, orada bu kadar.’ Bu tarladan çıkıp da İstanbul’a gidinceye kadar havadan mı gidiyor, kamyona yükleyeceksiniz. Sonuçta onun da parası var, orada da şoför çalışıyor” dedi.

"ERDOĞAN GİBİ EKONOMİST DEĞİLİM"
Bir kadın çiftçi de mazot, gübre gibi girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet ederken, “Siz ekonomist olduğunuz için daha iyi bilirsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Estağfurullah ama Erdoğan gibi ekonomist değilim, onu söyleyeyim” karşılığını verdi.

Şikayet eden üreticilerin yanı sıra bir de şehirde yaşayan asgari ücretliler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “O da şikayetçi, o da pazara gidiyor. Bu biberi alıp yiyemez. Ama önümüzde biraz daha zor günler gelecek. Söylediğiniz gübre fiyatları biraz daha artacak, mazot fiyatları artacak görünüyor. Çare belli, az kaldı çareyi halledeceğiz inşallah” dedi.

kılıçdaroğlu antalya toptancı hali nakliyeci çiftçi tarım