Kemal Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara vaat: KPSS'de başarı olanlardan yardımcı personel vereceğim

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her bir muhtara KPSS sınavında başarılı olan bir kişiyi yardımcı personel vereceğim. 10 milyon işsizimiz var" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşmaları kapsamında açıklamalarda bulundu.

Muhtarlara yönelik vaatlerini yineleyen Kılıçdaroğlu, her bir muhtara KPSS sınavında başarılı olanlardan yardımcı personel vereceğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
"Her bir muhtara bir yardımcı personel verilmesi lazım. 10 milyon işsizimiz var. Kıyameti kopardılar, ‘vay efendim muhtara verilir mi?’ diye. Her bir muhtara KPSS sınavında başarılı olanlardan yardımcı personel vereceğim. Siz dükkanı kapattığında kimse yok orada. Birisinin orada olması lazım, gelen şikayetleri toplaması lazım."

"MUHTARIN ARAYANI SORANI YOK"
Muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi gerektiğini de aktaran Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi tabandan başlayarak yukarı doğru büyütmemiz lazım. Muhtarlık kurumunu güçlendirmemiz lazım. Muhtar diplerde bir yerde duruyor. Arayanı, soranı yok. Tarihe bağlıysan muhtarlık kurumuna bağlı olacaksın. Milletvekili seçiminden önce muhtarlık seçimi yapılmış bu topraklarda. Muhtarlık kurumunun güçlü olmasını istiyorsanız, sizin kanun teklifinizi reddeden partilere oy vermeyeceksiniz.” diye konuştu.

 

kemal kılıçdaroğlu muhtar kpss muhtar yardımcısı