Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş hakkında ilk açıklama, Ümit Özdağ'a yanıt verdi

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş" diyerek çağrı yapmasının ardından ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, Özdağ'a yanıt verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı önermiş ve Yavaş'ı göreve çağırmıştı. Özdağ'ın açıklamasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk yanıt geldi.

"MEMNUN OLDUM, KİMSE MERAK ETMESİN"
Halk TV yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu,“Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum. Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel başkan bir kader birliği yaptık. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak.” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

kemal kılıçdaroğlu mansur yavaş chp aday ümit özdağ cumhurbaşkanı zafer partisi