Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt: Suni gerekçeler yaratma çabası

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim" açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Osman Kavala ile ilgili serbest bırakılması için bildiri açıklayan 10 büyükelçinin "istenmeyen adam" ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini açıklamıştı.

Erdoğan açıkladı: 10 büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecek!

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:
"Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen Şahıs, bu sefer de "10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi emrini” vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!"

kılıçdaroğlu erdoğan büyükelçi 10 büyükelçi osman kavala