Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekşi Sözlük vaadi: "15 Mayıs'ta açılacak"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli kararı getirilen Ekşi Sözlük'e reklam vererek, "Bu site 15 Mayıs'ta açılacak" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Şubat'ta erişime engellenen Ekşi Sözlük'e reklam verdi.

Reklamda, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da fotoğrafları yer aldı. Reklamda '15 Mayıs Toplu Açılış Töreni' etiketi kullanıldı ve 'Bu site 15 Mayıs'ta açılacak' ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu daha önce sosyal medya hesabından erişim engeli getirten iktidar yönetimine tepkisini dile getirmiş ve "Ürettiği yalanlardan başka hiçbir şeye tahammülü olmayan İletişim Başkanlığı, elini Ekşi Sözlük’ten hemen çek!" demişti.

Ekşi Sözlük'ün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız" ifadelerine yer verilmişti.

Ekşi Sözlük, Türkiye'nin en eski ve en popüler online sözlük platformlarından biridir. 1999 yılında kurulan Ekşi Sözlük, kullanıcıların kendi yorumlarını, düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşabileceği bir platform olarak öne çıkmaktadır. Sitede, herhangi bir konu hakkında kullanıcılar tarafından oluşturulan başlıklara "entry" denilen yazılar eklenir ve böylece konular hakkında geniş bir içerik havuzu oluşur. Ekşi Sözlük, genellikle mizahi ve samimi bir dil kullanılarak, kullanıcıların farklı konularda yaratıcı ve özgün içerikler paylaşmasına imkan tanır.

Ekşi Sözlük, zaman içinde Türkçe internet kültürünün bir parçası haline gelmiş ve pek çok tartışmalı ve ilgi çekici konuda fikirlerin paylaşıldığı bir mecra olmuştur. Site, politik, sosyal, kültürel, teknolojik ve daha pek çok konuda kullanıcıların düşüncelerini ifade etmelerine ve farklı bakış açılarını görmelerine olanak sağlar. Kullanıcılar, başlıklara entry ekleyerek kendi deneyimlerini, düşüncelerini veya fikirlerini diğer kullanıcılarla paylaşabilir, başlıkları beğenebilir ve yorum yapabilir.

Ancak, Ekşi Sözlük zaman zaman tartışmalı konular ve duyarlı meseleler nedeniyle gündeme gelmiştir. Site, sansür ve erişim engeli gibi sorunlarla da karşılaşmıştır. Türkiye'deki bazı olaylar veya politik gelişmeler nedeniyle BTK tarafından erişime engel getirilmiş ve kullanıcılar siteye geçici olarak ulaşamamıştır. Bununla birlikte, Ekşi Sözlük yönetimi, kullanıcıların ifade özgürlüğüne ve siteye erişimin engellenmemesine vurgu yaparak, sansüre karşı durmuş ve kullanıcılarını bilgilendirmiştir.

Ekşi Sözlük, aynı zamanda geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir ve kullanıcılar arasında bir topluluk oluşmuştur. Site, farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcıları bir araya getirir ve kullanıcılar arasında etkileşim ve diyalog sağlar. Kullanıcılar, başlıklar altında yorumlar yaparak veya entryler ekleyerek fikir alışverişinde bulunabilir, tartışmalara katılabilir veya farklı perspektifleri keşfedebilir.

Kemal Kılıçdaroğlu Ekşi Sözlük