Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: "Ekrem İmamoğlu İstanbullulara hizmet ediyor"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Attığımız her adımda bir tuğla koyuyoruz, acele etmiyoruz. Ekrem İmamoğlu, belediye başkanı olarak İstanbullulara hizmet ediyor. Hiç kimse Ekrem İmamoğlu'nu İstanbullulara hizmet etmekten alıkoyamaz" dedi.

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını konuşmaya devam ediyor.

Almanya ziyaretini iptal ederek Türkiye'ye dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İMAMOĞLU İSTANBULLULARA HİZMET EDİYOR"

"(Dün meydana gelen gelişme adaylık belirme sürecini etkiler mi) Etkilemez. Biz öteden beri attığımız her adımı belli bir kararlılıkla ve bilgi birikimi şeklinde ilerlediğini biliyoruz.

6’lı masada görüşmeler devam ediyor. Bütün bunlar belli olduktan adayı konuşacağız. Gerçek metnin ortaya çıkması lazım, kamuoyuyla paylaşılması lazım.

Bütün liderler aynı şeyi seslendireceğiz. Bu olay aday seçimimizi etkilemez. Attığımız her adımda bir tuğla koyuyoruz, 2 tuğla 3 tuğla koyuyoruz, acele etmiyoruz.

Ekrem Bey, büyükşehir belediye başkanı olarak İstanbullulara hizmet ediyor, bir temel atma töreni var. Hiç kimse Ekrem Bey'i İstanbullulara hizmet etmekten alıkoyamaz."

"OSMAN KAVALA, SELAHATTİN DEMİRTAŞ NİYE İÇERİDE"

CHP lideri açıklamasında, "Bu bir siyasi mücadeledir aynı zamanda. Hapishanelerede hak arayan insanlar var, tutsak şekilde tutuluyorlar. Osman Kavala neden içeride? Selahattin Demirtaş neden içeride? Askeri öğrenciler tutuklu. Askeri öğrenci darbe mi yapar yahu. Türkiye'de bir değişim yapılıyor, demokrasinin nasıl olduğunu herkes görecek. Göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu adaylık