Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Aday mısınız" sorusuna yanıt

TAKİP ET

Ankara'da 'Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması'nda soruları yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Aday mısınız" sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 'Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması'nda soruları yanıtladı.

"ADAY MISINIZ" SORUSUNA CEVAP VERDİ

Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın “Cumhurbaşkanlığı’na çok yakışıyorsunuz, aday mısınız?” sorusuna yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığını belirleme yetkisi Altılı Masa’da. Bu konuda görüş birliğini sağladık, görüş birliğine vardık. Altı lider, sadece cumhurbaşkanının niteliklerini belirlediler ve onu kamuoyuyla paylaştılar. Cumhurbaşkanı olacak kişinin ahlaklı, erdemli olması lazım, devleti tanıması lazım, devlet aklının olması lazım, tecrübeli birisinin olması lazım gibi nitelikleri saydı. Bu niteliklere uygun bir cumhurbaşkanı adayımız çıkacak, inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. Bundan emin olmanızı isterim."

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü’nü hatırlatan bir vatandaş ise adalet vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Kul hakkı yiyenlerle mücadele etmezseniz siyasetin bir anlamı olmaz. Siyasetin varlık nedeni, doğruluğu, dürüstlüğü getirmek. Vatandaşı, daha düzgün, birleştirici bir dille bir arada tutmaktır. Ülkeyi büyütmektir. Huzuru, bereketi getirmektir. Mücadeleyi ben yaparım. O konuda hiç kimse endişe etmesin. En büyük özelliğim, devletin malını çaldırtmam. Adalet Yürüyüşü ve vicdanımızın sesi… Bazı din alimleri der ki, vicdan Allah’ın yüreğimizdeki sesidir der. Hani bir şey yaparsınız ama bu kadarı da olmaz dersiniz. İşte o vicdandır. Dolasıyla her siyasetçinin vicdanlı olması lazım. Önyargılarından kurtulması lazım. İnsanı insan olarak görmesi lazım. Meşhur bir bilge der ki ‘Adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur ama bütün kâinat onun etrafında döner.’ Dünyanın inşasında da yüce yaratan bir adalet ile kurmuştur…”

Kemal Kılıçdaroğlu adaylık Cumhurbaşkanı adayı