Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs uyarısı: Seçim gecesi sokağa çıkmayın

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs gecesi için uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterileri yapmasın. Herkes evinde otursun" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala KRT TV canlı yayınına konuk oldu.

Gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seçim gecesine ilişkin uyarı geldi.

“SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZDA KİMSE DIŞARIYA ÇIKMASIN”

14 Mayıs akşamı için konuşan Kemal Kılıçdaroğlu “Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterileri yapmasın. Herkes evinde otursun. Ertesi sabah zaten zaten rakamlar netleşecek, YSK mazbatayı vermek zorunda kalacak. Çünkü sevinç gösterileri ile dışarıya çıkıldığında, taşkınlıklar olabilir. Bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız” dedi.

“SEÇİM İLK TURDA BİTECEK”

Kılıçdaroğlu, "Biz her şeyden önce ülkemizin çıkarlarını düşünürüz. Türkiye için demokrasi istiyoruz, uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Biz gizli kapaklı ne yapacağız?Seçim ilk turda bitecek. Bir değişim talebi dipten geliyor. Daha iyi koşulları getireceğiz Türkiye’ye. Ekonomik krizden Türkiye’yi çıkaracağız, çok kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu