Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast uyarısı: "Duyumlar almadık diyemeyiz"

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, seçim öncesi Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi olabileceği uyarısında bulundu. Özdağ'ın uyarısının ardından CHP'li Erdoğan Toprak, 'Duyumlar almadık diyemeyiz" dedi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 32 gün süre kaldı. Siyasette tartışmalar sürerken çarpıcı bir açıklama geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir suikast girişimi gerçekleştirilebileceğine dikkat çekti.

Cumhuriyet’e konuşan Özdağ, “Geçmişte siyasetçilere ve gazetecilere yönelik çok sayıda suikast girişimi oldu. Seçime az bir zaman kala Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kesinleştikçe suikast girişimi ihtimalini de daha çok düşünmek gerekiyor. Bu nedenle koruma tedbirlerini artırmak gerekiyor” dedi.

"DUYUMLAR ALMADIK DİYEMEYİZ"

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ise iddiaları doğruladı. Toprak, “Duyumlar almadığımızı söyleyemeyiz. Ancak devletin bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu konuda devlete güvendiklerini söyleyen Toprak, “Devletin elinde istihbarat imkânı var. Bu konuda deneyimli, namuslu insanlar var. Onlara güveniyoruz. Bu ihbarları gözden geçiriyorlardır” dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu suikast