Kemal Kılıçdaroğlu: "İktidar olduğumuzda Suriye yönetimiyle görüşeceğiz"

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Resmi rakama göre 3 milyon 600 bin sığınmacı var. Bu rakamın 4-4.5 milyon olduğunu biliyoruz. İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriye yönetimiyle görüşmek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis'e gitti. İlk olarak Kilis Ticaret Odası’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu "Resmi rakama göre 3 milyon 600 bin sığınmacı var. Bu rakamın 4-4.5 milyon olduğunu biliyoruz. İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriye yönetimiyle görüşmek" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde resmi rakama göre 3 milyon 600 bin sığınmacı var. Bu rakamın 4-4.5 milyon olduğunu biliyoruz.

Allah nasip eder Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriye'nin meşru yönetimiyle görüşmek, karşılıklı büyükelçilikleri açmaktır. Bir sorunu çözmek için sorunun muhatabı olan kişiyle konuşmanız lazım.

Bu hemen sorunun çözüldüğü anlamına gelmez. Buradan Suriye’ye gidecek olacak sığınmacıların evlerini, yollarını, okullarını, hastanelerini, kreşlerini yapmamız lazım. Bunları nasıl yapacağız?

Avrupa Birliği fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliğinin sağlanması lazım.

Bunun içinde hükümet ile oturup protokol yapılacak. Birleşmiş Milletler gerekirse devreye konulacak, herkesin can ve mal güvenliği sağlanacak. Bunun iki yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu Suriye Suriyeli sığınmacı