Kemal Kılıçdaroğlu "Hepsini serbest bırakacağız" dedi, tek tek isim verdi!

TAKİP ET

Diyarbakır'a giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerle bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde hepsini serbest bırakacağız" diyerek tek tek isim verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde bir otelde gençlerle buluştu. Kılıçdaroğlu, gençlerden not aldığı 50 soruyu tek tek cevapladı.

"İktidara geldiğinizde Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacak mısınız" sorusuna Kılıçdaroğlu, serbest bırakacakları kişileri tek tek sayarak yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Demirtaş için " Hiçbir suçu yok. Hiçbir günahı yok" dedi.

"HEPSİNİ SERBEST BIRAKACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla Selahattin Bey’in içeride tutulmasının temel nedeni şu, hiçbir suçu yok. Hiçbir günahı yok. Zaten yargı da bunu kabul etti. ’Cumhurbaşkanı adayı bile olabilirsiniz’ dedi. ‘Ben seni başkan yaptırmayacağım’ dedi. Madem öyle söyledin. Ben de seni içeride tuttururum dedi. Selahattin Demirtaş’ı da, Osman Kavala’yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de ne kadar haksızlığa uğramış onlara göre düşünce mahkumları varsa, tamamını serbest bırakacağız. Selahattin Demirtaş ile en fazla görüşen milletvekilleri de CHP’li vekillerdir. Onu da bilmenizi isterim” dedi.

 

kemal kılıçdaroğlu demirtaş kavala diyarbakır hdp askeri öğrenciler chp