Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim için tarih verdi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim ve adaylık tartışmaları sürerken Kılıçdaroğlu, erken seçim için tarih verdi.

Habertürk TV’de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, erken seçim için tarih verdi.

CHP lideri, "Önümüzdeki Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi götüremezler." dedi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Önümüzdeki Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi götüremezler. Merkez Bankası’nın eksi rezervi sürekli büyüyor. Getirdikleri swaplarla durumu idare etmeye çalışıyorlar. O paraları da büyük ölçüde piyasaya sürdüler.

Ne oldu, ne bittiğini kimse bilmiyor.20-27 Aralık arası Türkiye’nin en büyük soygunu gerçekleşti. Birileri köşeyi döndü. Özellikle kendi tabanında büyük bir tepki var. Dolar alanların büyük kısmı kaybetti.

Sağ olsun Nebati Bey açıkladı kamuoyuna, biz de oradan öğrendik, ‘küçük tasarruf sahipleri zarara uğradı’ diye. Ülkenin yönetilmediğini, savrulduğunu görebiliyorsunuz. Bir korku iklimi yaratmak son derece tehlikeli. ‘Bu gitmez, sandığı koymaz?’ deniyor.

Niye gitmesin, niye sandığı koymasın. Göndereceğiz, Demokratik yollardan gidecek. Bu ülkede ilk kez sandığa gidecek 6 milyon 200 bin genç gönderecek. ‘Bir dikta yönetimini demokratik yollarda gönderdik’ diyecekler. Bundan daha güzel başarı olabilir mi?"

kemal kılıçdaroğlu erken seçim chp seçim fatih altaylı