Kemal Kılıçdaroğlu: "Erdoğan'ın Biden ile Afganistan konusunda pazarlığı kamuoyuna açıklanmalı"

TAKİP ET

CHP'de dün gerçekleştirilen MYK toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu, "Biden ile Erdoğan'ın ne konuştuğu, hangi pazarlıkları yaptıkları kamuoyu tarafından bilinmeli" dedi.

CHP'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı dün video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Biden ile Erdoğan’ın ne konuştuğu, hangi pazarlıkları yaptıkları kamuoyu tarafından bilinmeli" dedi.

"ASKERİMİZ DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ"
Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre Kılıçdaroğlu, “Erdoğan çelişkili konuşuyor, ne dediği belli değil. Türkiye kontrolsüz göçe teslim edilemez. Afganistan’da ortaya çıkan yönetimi bu haliyle onaylamak doğru değil. Türkiye, Birleşmiş Milletler ve dünya kamuoyunu beklemeden acele edip adım atmamalı. Askerimizin can güvenliği yok, orada olması doğru değil, Afganistan’dan derhal geri çekilmeleri lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Dışişleri temsilcisi olmadan uluslararası görüşme yapılamaz. En azından resmi tercümanın orada olması gerekiyor. Dışişleri’nin tasfiye edildiği bir toplantıda Biden ile Erdoğan’ın ne konuştuğu, hangi pazarlıkları yaptıkları kamuoyu tarafından bilinmeli” diye konuştu.

kemal kılıçdaroğlu chp erdoğan biden abd afganistan taliban amerika