Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi: "Televizyonda karşıma çık, Cumhurbaşkanı adayını açıklayayım"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya adaylığını açıkla ya adayını açıkla" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Televizyonda karşıma çık, Cumhurbaşkanı adayını açıklayayım" dedi.

Seçimlere 1 yıl kalmasıyla birlikte adaylık tartışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya adaylığını açıkla ya adayını açıkla" sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı bir televizyon kanalında yüz yüze konuşmaya davet ederek, "Ben orada sana açıklayacağım cumhurbaşkanı adayını” dedi.

"YÜREĞİN VARSA KARŞIMA ÇIK"
Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, “Yüreğin varsa adaylığını açıkla diyor. Arkadaş yüreğin yetiyorsa karşıma çıkarsın televizyon programlarında. Ben orada sana açıklayacağım cumhurbaşkanı adayını. Ama yapamaz cesaret edemez, çünkü kirli birisi. Benim ne soracağımı gayet iyi biliyor. 10 soru sordum. Onun bana sorduğu sorulara cevap verdim, o birisine bile cevap veremez” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Neden saldırıyor? Millet başka işlerle ilgilenmesin tartışmayla ilgilensin diye. Yüreğin varsa toplarsın kadronu çıkarsın karşıma ben tek başıma geleceğim. Çıkamaz cesareti yok. Ben kul hakkı yemedim o yedi.” dedi. Bana ne hakaret ediyorsun kardeşim? Ben onun seviyesine düşmem. Ben bu ülkenin insanlarına saygılıyım. Ama o hakaret ediyor, çünkü bilgi yok, birikim yok, ülkeyi yönetemiyor. Ülkemizde teknik olarak enflasyon yok, hayat pahalılığı var diyor. TÜİK’in ne olduğunu da bilmiyor. Verileri TÜİK açıkladı, ben mi açıkladım? Enflasyonla hayat pahalılığının ne olduğunu bilmeyen bir adam devleti yönetmeye kalkarsa bu hale gelir.”

erdoğan kemal kılıçdaroğlu aday seçim akp chp