Kemal Kılıçdaroğlu, Diri aşireti liderine rozet taktı

TAKİP ET

AKP'ye desteği ile bilinen Hakkari'deki Diri aşireti CHP'ye katıldı. Aşiret lideri Faris Diri'nin rozetini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Daha önce de AKP'yi destekleyen Ertuşi, Badikan, Beytikan Dına, Şedadi ve Asi aşiretleri CHP'ye geçmişti

Doğu ve Güneydoğu'nun önemli aşiretleri, liderleri ile birlikte CHP'ye katılmaya devam ediyor. Bugüne kadar AKP'yi destekleyen Hakkari'nin Yüksekova etkili olan Diri Aşireti lideri merhum Cihangir Diri’nin oğlu Faris Diri ve ailesi CHP'ye geçti.

Sözcü'nün haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aşiret reislerini genel merkezde konuk ettiği görüşmeye CHP Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Meclis Üyesi ve Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik de katıldı. Görüşmede Kılıçdaroğlu Faris Diri’nin rozetini taktı.

Daha önce de Muş'ta 2015’te AKP milletvekili aday adayı olan Fatih Cengiz, Badikan aşiretine mensup 2 bin 500 kişiyle birlikte CHP'ye katılmıştı. Suruç’taki Dına, Şedadi ve Asi Aşiretleri de AKP’den desteklerini çekip CHP’ye katılan aşiretler arasında yer alıyor.

Son olarak bölgenin en büyük aşiretlerinden olan ve aşiretinin nüfusunun 2 milyona yakın olduğunu ifade eden Ertuşi lideri İskender Ertuş ve Diyarbakır’dan Beytikan aşireti CHP'ye katılmıştı.

akp aşiret chp diri aşireti hakkari kılıçdaroğlu