Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı'na aday olmak istediğini açıkladı, Meral Akşener hakkında çarpıcı sözler

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için ilk kez bu kadar açık konuştu. Katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalarda adaylık sinyali veren Kılıçdaroğlu "İttifak üyeleri de uygun görürse onur duyarım" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için ilk kez bu kadar açık konuştu. Bir süredir çektiği videolar, verdiği mesajlar ve siyasi hamleleriyle adaylık sinyalleri veren Kılıçdaroğlu, parti içindeki bazı isimler tarafından da "Adayımız Kılıçdaroğlu" sözleriyle destekleniyordu.

"İTTİFAK KABUL EDERSE ADAY OLURUM"
Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın canlı yayın konuğu olan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için "İttifak kabul ederse aday olurum, onur duyarım" ifadelerini kullandı:

"İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok. İttifak liderleri bu konu hakkında hiç konuşmadık. Eğer ki ittifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım. Bir araya gelip oturup karar vermemiz lazım. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Karşı tarafta otoriter sistem var."

AKŞENER, BAŞBAKANLIĞA YAKIŞIR
İttifakın en önemli ortağı İYİ Parti için de konuşan Kılıçdaroğlu, "Sayın Meral Akşener Başbakanlığa yakışır, deneyimi vardır. Bakanlık da yapmıştır." ifadelerini kullandı.

GÖZLER AKŞENER'E ÇEVRİLDİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kadar açık bir adaylık mesajı vermesinden sonra gözler Meral Akşener'e çevrildi. Akşener'in bu adaylık çıkışına nasıl bir yanıt vereceği merakla beklenirken, geçtiğimiz günlerde Koray Aydın çarpıcı bir mesaj vererek "Kazanacak ortak aday belirlenmeli, herkes nefsini bir kenara koymalı" diyerek Kılıçdaroğlu'na dolaylı mesaj vermişti.

 

kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu aday mı kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı