Kemal Kılıçdaroğlu: Çok popüler bir ismi Cumhurbaşkanı seçelim diye bir düşüncemiz yok

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "Çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim diye bir düşüncemiz yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın isminin değişmesi konusunda ve Cumhurbaşkanı adayı hakkında konuştu. İttifak isminin değiştirilmesi konusunda kapıyı kapatmayan Kılıçdaroğlu, “İttifakı oluşturan bileşenlerin tamamı karar verir. ‘Benim düşüncem şudur’ demem doğru olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayının “devleti bilen, sağduyulu, ittifakın bileşenlerine güven veren ve ortak hareket etmeyi temel ilke olarak kabul etmiş biri” olması gerektiğini söyleyen CHP lideri, “Çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim diye bir düşüncemiz yok. Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri çok önemli. Adayın siyasetçi olması lazım. Çünkü devlet siyasal bir organ. Siyasal organı iyi tanıyan bir siyasetçi olması lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE ile takip edilmesiyle ilgili şunları söyledi:
“Demokrasinin olmadığı ülkelerde otoriter yönetimler, toplumu baskılamak için yasa dışı yollarla delil üretmek isterler. Toplumun duyarlı kesimlerini dinleyip oradan elde ettikleri gayri resmi bilgilerle onların üzerinde baskı kurmak isterler. Demokrasilerde bu kabul edilemez. Belediye başkanlarımızın, bizim telefonlarımız dinleniyor. Ama şu bir gerçek ki ne yaparlarsa yapsınlar, biz yasa dışı hiçbir olayın içinde değiliz. Yaptığımız her şey yasal. Bizi dinlemelerinden son derece memnunuz. Umarım bizi örnek alırlar. Bu şekliyle dinlemek, devleti yönetenlerin korkularından kaynaklanıyor. Korkunun esiri olan bir yönetici ise ülkesini sağlıklı yönetemez. Adaletli ve ahlaklı yönetim sergileyemez çünkü siz daha baştan tüm kuralları ezerek yasa dışı yola başvuruyorsunuz. Mevcut AKP yönetimi bu haliyle otoriter bir rejimdir. Vatandaşlarımızın bunu korku unsuru olarak kabul etmemelerini isterim. Zaten burada ne konuşuyorsak dışarda da onu konuşuyoruz.”

Ekrem İmamoğlu, MOBESE görüntüleri için harekete geçti: O isimler hakkında şikayetçi oldu

kemal kılıçdaroğlu aday seçim cumhurbaşkanı chp