Kemal Kılıçdaroğlu: Bütün yolları kamulaştıracağım, hepsini Türk Lirası'na çevireceğim!

TAKİP ET

Adana Nakliyatçılar Sitesi'nde kamyon şoförleriyle kahvaltı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O avroyla, dolarla geçen bütün yolları kamulaştıracağım. Hepsi Türk lirası olacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Adana'da kamyoncularla bir araya geldi. Kamyon şoförleriyle kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu, Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırılan ve geçiş garantisi verilen köprü ve otoyollar hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "O avroyla, dolarla geçen bütün yolları kamulaştıracağım. Hepsi Türk lirası olacak. Kardeşim burası Avrupa Birliği mi avro yapıyorsun? Burası Amerika mı dolar yapıyorsun? Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti kardeşim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yse o geçtiğin yolun bedelini de Türk lirası olarak ödersin" ifadelerini kullandı.

“AZ KALDI, BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”
Kemal Kılıçdaroğlu, kamyoncularla yaptığı kahvaltıda şunları söyledi:
“Yaptığınız işin mübarek bir iş olduğunu unutmayın. Eğer siz direksiyon sallamazsanız, siz çalışmazsanız, düşünün şöyle; İstanbul'a Ankara'ya kamyon girmiyor, yük gelmiyor, yiyecek gelmiyor, hayat durur. Çocuk bezinden tutun undan şekere kadar taşıyan sizsiniz. Yaptığınız hizmet çok değerli ama bunun karşılığını almanız lazım.

Siz kimseden lütuf beklemiyorsunuz hakkınızı istiyorsunuz, çok zor koşullarda çalıştığını biliyorum. Daha önce de kamyoncularla, kooperatiflerle toplantı yaptık sorunlarını biliyoruz. Tır şoförleri, kamyon şoförleri nakliye sektörünün bütün bileşenleri, kooperatifleriyle birlikte soruları masaya yatırdık. K1 belgesinden tutun, mazotun fiyatına kadar sorunları biliyorum.

8 saat direksiyon başında olacaksın sora dinleneceksin, size ‘Şu saatten sonra bekleyeceksin' diyorlar ama dağın başında nasıl bekleyeceksin? Yatacak yerin var mı dinlenme yerin var mı? Bir karar alırsın ona göre istasyonlar kurarsın, dinlenme olanakları sağlarsın. Sizin zorla paralı yollardan geçirildiğinizi, mazot fiyatının nereye geldiğini, yedek parçanın fiyatını da biliyorum. Ancak sizden bir şey istiyorum; umutsuzluğa kapılmayın az kaldı bütün sorunları çözeceğiz. “

“ÜÇ GÜNDE NE VURGUNLAR OLDU?”
Son günlerde dövizdeki değişim ve iktidarın dövize endeksli mevduatla ilgili kararlarına değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Üç günde ne vurgunlar oldu, kim düşük fiyatla aldığı dolarları bozdurdu. Bizi kimler soydu? Dolar baronlarının, beşli çetenin dışında zengin olan var mı? Vergilerimiz nereye harcanıyor?

Dolar baronlarının dışında kim zengin oldu Allah aşkına ya? 'Beşli çete'... 'Ne yapacaksınız?' diyor bir arkadaşım. Şunu yapacağım, her biriniz emin olun, bir tarafa yazın. O avroyla, dolarla geçen bütün yolları kamulaştıracağım. Hepsi Türk lirası olacak. Kardeşim burası Avrupa Birliği mi avro yapıyorsun? Burası Amerika mı dolar yapıyorsun? Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti kardeşim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yse o geçtiğin yolun bedelini de Türk lirası olarak ödersin. Dolar artıyor, bu yol geçişi artıyor. Ben biliyorum, sizin kamyonları zorla oralardan geçiriyorlar parayı ödeyesiniz diye, çünkü garanti vermişler. Kimden alacak parayı? Altında Mercedes olan adamdan mı? Hayır. Kamyon şoförü buradan geçeceksin. 'Geçmezsen yolunu keserim' diyor. Talimatı kime vermişler? Trafik polisine. Ceza geliyor. Niye gelmesin ki ceza? Adam para kazanıyor. Sizin dayınız var mı, siyasetçi, arkanızda gücünüz var mı? Yok. 'Efendim kamyonlarıma el koydular, bir türlü alamıyorum'. Alamazsın kardeşim."

kılıçdaroğlu dolar euro köprü otoyol yap işlet devret geçiş garantisi yollar 5li çete kamulaştırma