Kemal Kılıçdaroğlu: "Bizi istediğiniz gibi eleştireceksiniz, istediğiniz gibi tweet atacaksınız"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda bizi istediğiniz gibi eleştireceksiniz, istediğiniz gibi tweet atacaksınız" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Gençlere sesleniyorum. İktidar değiştiğinde tweet atarsam başım belaya girer mi diye sakın düşünmeyim. Bizim iktidarımızda bizi istediğiniz gibi eleştireceksiniz, istediğiniz gibi tweet atacaksınız. Her gencimiz düşüncesini özgürce ifade edecek, bunun sözünü veriyorum" dedi.

ENFLASYON TEPKİSİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Enflasyon için de bir sürü gerekçe buldular. Her seferinde uyduruyorlar. Şunlar var bunlar var ne hikmetse ‘CHP enflasyonu yarattı’ demiyorlar. Çünkü artık bunun tutmadığını biliyorlar. Ukrayna ile Rusya savaş halinde. Ukrayna’da yüzde 16.4; Rusya’da 217,8 enflasyon rakamları. Savaş halindeki iki ülkede enflasyon böyle.

TÜİK’in bütün baskılardan sonra kamuoyuna açıkladığı enflasyon ise yüzde 73,50. ENAG’ın yaptığı araştırmaya göre de gerçek tüketici enflasyonu yüzde 16,76. Bunu zaten vatandaş alışveriş yaparken görüyor. Enflasyonla mücadele konusunda Hazine ve Maliye Bakanı ilginç bir şey söyledi; ‘Enflasyonla mücadeleyi tek boyutlu olarak sadece devletin çözeceği bir sorun olarak görmüyoruz.’ Bu kadar bilgisiz insanların yönettiği ülke maalesef bu durumda. Yaşanan ekonomik buhran dolayısıyla öyle bir noktaya geldiler ki şimdi sıra vatandaşı suçlamaya geldi.

Erdoğan söylüyor; ‘Sorunun bir tarafında vatandaşlarımızın bir kısmının tasarruflarını hala döviz cinsinden yapmaktaki ısrarı var1 devleti bu kadar bilgisiz irfansız yönetemezsiniz! Yönetirseniz bu noktaya gelir. Bu vatandaşlar neden tasarruflarını döviz olarak tutuyorlar hiç düşünüyor mu? Sen TC vatandaşlarından neden dolarla borçlandın? Sen dolarla borçlanıyorsun. Sen Türkiye’deki ihalelere avro dolar bazında nasıl garanti verdin? Kendisini suçlayacağına vatandaşı suçluyorsun!"

kemal kılıçdaroğlu chp tweet iktidar eleştiri