Kemal Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB'ye başlatılan soruşturma hakkında konuşurken "Sadece o değil ki... Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsicileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na (İBB) yönelik başlatılan “terör teftişi” yapılmasının “gündemi değiştirme çabası olduğu” söyleyerek, “Hazmedemedikleri için saldırıyorlar” dedi.

"TELEFONLARINI DİNLİYORLAR"
Erdoğan’ın yerel yönetimlerde CHP’nin başarısını bir türlü sindiremediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Milli İstihbarat Teşkilatı mı var? Ama onların yanında terör örgütleriyle kucaklaşan bir sürü adam var. Hazmedemedikleri için saldırıyorlar. İçişleri Bakanlığı müfettişleri görevlendirmiş. Geç kaldın kardeşim. Daha önce gönderseydin bari. Sadece o değil ki... Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar” diye konuştu. CHP lideri devamında, “Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar. Baksınlar. Eğer terör örgütüyle iltisaklı varsa ilgili kamu kuruluşu devlet geleneğinde uyarılır. İktidarda kalmak için söylemeyecekleri yalan, atmayacakları iftira yok” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Sertaş Eş'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, "İstanbul’u alırsak seçimlerde istediğimiz kadar rahat para harcarız” gibi bir anlayışları olabilir. Hangi gerekçeyle yapacaklar? Bunu yaptıkları takdirde, umarım yapmazlar, Türkiye’yi kimsenin rezil etme hakkı yoktur. (Açığa alındı raporu verilir mi?) Öyle bir müfettiş olacağını sanmıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, konuşmasının bütün bir saatini bana ayırmış. Bir saat konuşur ama 10 dakika cesaret edip televizyonda karşıma çıkamaz. Yüreğin varsa A-Haber duruyor orada, çık karşıma. Çıkamaz. İlk 10 dakikada dağıtırım onu ve tüm sinirlerini bozarım." diye konuştu.

kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu chp belediye belediye başkanları telefon içişleri istanbul ibb